Dierenpolitie neemt paarden in beslag in Barendrecht

De politie heeft vanochtend (Donderdag 11 april 2013) een inval gedaan bij een paardenhouder in Barendrecht. De dierenpolitie is samen met de LID, de Landelijke Inspectiedienst Dieren, het Openbaar Ministerie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit het terrein op gegaan om het welzijn van de dieren te controleren.

Een dierenarts heeft hierbij geconstateerd dat de gezondheid van in ieder geval 30 paarden niet voldoende was. Na overleg met verschillende instanties is besloten de paarden in beslag te nemen, de dieren worden in bewaring gehouden. Er is hiervoor een grote vrachtwagen ter plaatse gekomen om de dieren te vervoeren.

Foto’s: @MJSeegers, dierenpolitie

Update 16:00

De politie heeft laten weten dat de reden van inbeslagname inderdaad te maken heeft met de gezondheid en huisvesting van de dieren. Het gaat uiteindelijk om 29 paarden en pony’s.

Update 19:10

Op de Ziedewijdsekade heeft de dierenpolitie, samen met de Nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit, op donderdagochtend 29 paarden in bewaring genomen. Ze verkeerden in slechte gezondheid en er was sprake van slechte huisvesting.

Naar aanleiding van meerdere meldingen via 144 stelde de dierenpolitie samen met de NVWA een onderzoek in. Meerdere paarden waren ondervoed en sommige hadden medische verzorging nodig. Ook de huisvesting was niet op orde, er was slechts stalling voor vijf paarden.

Tegen de 50-jarige Rotterdamse eigenaresse wordt proces verbaal opgemaakt. De dieren worden tijdelijk ondergebracht, totdat de eigenaresse kan aantonen dat ze de huisvesting op orde heeft en dat ze de gezondheid van de dieren kan waarborgen. De andere dieren op het terrein: kippen, geiten en een aantal paardjes mochten onder voorwaarden wel op het terrein blijven. De dierenpolitie zal hier in de toekomst controles voor gaan uitvoeren.
Video: rtvrijnmond, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: @MJSeegers, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »