Fietspad Henry Dunantlaan (Skatepark)

BARENDRECHT – [Update straatroof] De gemeente heeft recent een Mobiele Camera Unit (MCU) geplaatst tussen het provinciaal fietspad en het skatepark bij de Henry Dunantlaan. In dit gebied grenst Barendrecht aan Rotterdam-Zuid.

De camera is geplaatst naar aanleiding van twee incidenten. Afgelopen zondag werd op deze locatie een jongeman door een viertal jongeren op gewelddadige wijze van enkele goederen beroofd. Daarnaast is op dezelfde locatie afgelopen maandagnacht een man aangehouden die in het bezit was van inbrekerswerktuig. Beide zaken zijn in onderzoek bij de politie.

Tijdelijk

Burgemeester van Belzen (Veiligheid): “De MCU is tijdelijk geplaatst ter voorkoming van nieuwe incidenten op deze locatie. Daarnaast om eventuele maatschappelijke onrust te voorkomen en ter bevordering van het veiligheidsgevoel van de omwonenden.

De camerabewaking zal vooralsnog tot vrijdag 25 september aanwezig zijn. Deze periode kan op basis van informatie door de politie nog worden verlengd.

Update 23 september: Beroving

Inmiddels is de aanleiding van het plaatsen van de camera duidelijker geworden. De straatroof werd gepleegd door 4 jongeren op een scooter. Een andere jongeman (het slachtoffer) werd door het viertal klemgereden. Vervolgens werd hij met een boksbeugel in zijn gezicht geslagen, hij liep daardoor letsel op in het gezicht. Het slachtoffer moest zijn telefoon en scooter afstaan. De daders zijn gevlucht in de richting van Rotterdam-Zuid (Kooiwalbos).

De man die met inbrekerswerktuig werd betrapt tijdens een controle op het provinciaal fietspad. Hij bleek inbrekersgereedschap in een heuptasje onder zijn jas bij zich te hebben. Het betreft een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats die vanuit Rotterdam-Zuid Barendrecht in kwam fietsen. De spullen zijn in beslag genomen, maar de man is inmiddels heengezonden. Hij is niet in verband gebracht met specifieke zaken.

« | »