Fotoalbums

Een 12 minuten durende video van het feest is onder dit artikel te bekijken.


Vanmiddag hebben leerlingen van het Calvijn Groene Hart een sponsorloop gehouden door heel Barendrecht. Met de sponsorloop is geld opgehaald voor het Ronald Mc Donaldhuis in Barendrecht. Naast de sponsorloop werden de leerlingen ‘s middags ook getrakteerd op een groot feest.

‘s Ochtends hebben leerlingen zich bezig gehouden met met onderwerp duurzaamheid. Door middel van verschillende opdrachten hebben ze gekeken naar de duurzaamheid van hun eigen gebouw en hoe ze dit kunnen verbeteren. Aan het eind van de middag hebben de teams hun resultaten gepresenteerd aan elkaar.

De sponsorloop startte om één uur ‘s middags en duurde tot ongeveer drie uur. In iedere klas was een team gevormd die samen zijn gaan fietsen en rennen. De leerlingen die niet mee deden stonden langs de kilometers lange route om hun klasgenoten aan te moedigen. De route startte bij de school aan de Haarspitwei en volgde in een groot vierkant door Barendrecht via de Dorpsstraat/Voordijk, Avenue Carre, Middeldijkerplein en vervolgens weer terug richting het Calvijn over de Middeldijk.

Na afloop van de sponsorloop was er een feest georganiseerd voor alle leerlingen van het Calvijn Groene Hart. Dit feest werd gehouden door een ‘538 DJ-on tour’ in de aula van de school. DJ Robin Leféber van radio 538 heeft plaatjes gedraaid op het feest. Tijdens dit feest is ook het bedrag bekend gemaakt dat is opgehaald met de sponsorloop: €8500.

Update, vrijdag 22 maart 2013 – Officiële opening

Vanmiddag om twee uur is het nieuwe schoolgebouw van het Calvijn Groene Hart officieel geopend. Een uitgebreid fotoverslag van deze feestelijke opening is te vinden in het fotoalbum: Officiële opening nieuwe schoolgebouw Calvijn Groene Hart.

Tijdens de opening heeft Jan Bijsterbosch (vestigingsdirecteur Calvijn Groene Hart) het publiek in vogelvlucht verteld hoe het nieuwe schoolgebouw tot stand is gekomen. Hij vertelde onder andere dat de school bijna zonder meubilair zat. De vrachtwagen met tafels en stoelen was een dag te vroeg en zou een dag later terugkomen. Wat de school toen nog niet wist is dat het bedrijf precies die dag failliet zou gaan. Gelukkig is het gebouw door snel handelen alsnog op tijd voorzien van meubilair.

Gedurende het programma heeft een sportklas van het Groene Hart een presentatie gegeven van wat ze leren in de sportklas. Daarnaast heeft een groep leerlingen van een speciale klas Engels ook van zich laten horen, zij hielden een gesprek in het Engels op het podium. Het geld dat is opgehaald met de sponsorloop van afgelopen woensdag is vanmiddag, door een leerling die het initiatief heeft genomen voor het organiseren van een sponsorloop, overhandigd aan het Ronald Mc Donaldhuis in Barendrecht.

Uiteindelijk heeft wethouder Jeroen Gebben het gebouw officieel geopend door op ‘de grote rode knop’ te drukken. Met deze handeling is het nieuwe schoolgebouw officieel geopend. Het aanwezige publiek heeft hierna het gebouw zelf kunnen bekijken.

Een korte video van de demonstratie door de sportklas tijdens de officiële opening
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »