Feestelijke doorkomst Roparun in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vandaag (Maandag 25 mei 2015) kwamen ruim 300 Roparun teams vanuit zowel Hamburg als Parijs door Barendrecht. Op veel plaatsen langs de route waren activiteiten georganiseerd. Het weer werkte goed mee: het grootste deel van de dag was het lekker zonnig.

Zo waren er muzikale optredens, een markt en springkussen voor de kinderen op het gemeentehuisplein. Burgemeester van Belzen en wethouder Lennart van der Linden stonden op het plein om vanaf het podium de hele dag alle teams aan te moedigen.

Bekijk het Roparun Doorkomst Barendrecht 2015 fotoalbum voor bijna 400 foto’s van de doorkomst in Barendrecht!

Feestelijke doorkomst

Op de kruising Kilweg/Leedeweg/Barendrechtseweg kwamen de 300 Roparun teams samen. Hier hadden zich al veel mensen verzameld om alle teams, met op de achtergrond draaiorgelmuziek, aan te moedigen. Op steenworp afstand hiervan waren andere Barendrechters en een aantal kinderen al druk bezig om de Roparunners een bekertje water en iets te eten aan te bieden. In de voortuin van een woning aan de 3e Barendrechtseweg was zelfs een hele band muziek aan het spelen.

Buurtfeesten

Aan de 3e Barendrechtseweg werd bij het flat aan ‘t Kofschip een feestje gevierd door de hele buurt. Muziek, hapje, drankje, activiteiten voor de kinderen, alles was aanwezig. Bij de brandweerkazerne een paar honderd meter verderop was het ook een gezellige boel: hier was de buurt ook bijeen gekomen om de Roparunners aan te moedigen. Ze hadden daarbij zelfs live muziek door leden van muziekschool ToBe.

Centrum

Eenmaal in de buurt van het gemeentehuis werden de teams door de speakers luid aangekondigd en reden ze voor het gemeentehuis langs om te worden aangemoedigd door honderden mensen langs de hekken. Bij de ingang van de Oude Dorpskerk was nog meer live muziek en op het Doormanplein werd een feestje gebouwd door de DJ en het in grote getale aanwezige publiek.

Vanaf het Doormanplein werd er over de Voordijk stevig doorgewandeld en gefietst richting de finish in Rotterdam. Op de Voordijk werden ze bij het Hospice Barendrecht (net na de A29) nog getrakteerd op iets lekkers.

Roparun

Rond drie uur werd het weer iets rustiger op het gemeentehuisplein, vanaf half vier werden er nog ongeveer 25 teams verwacht. Deze teams kwamen voornamelijk uit Hamburg. Het doorkomst feest op het Doormanplein bleef wel onverminderd doorgaan.

Jublileum in 2016

In 2016 vindt de 25e editie van de Roparun plaats. Een jubileum, waar de Stichting Doorkomst Roparun Barendrecht heel graag een nog groter Doorkomstfeest van wil maken. Bent u geïnteresseerd in sponsoring of wilt u op een andere manier een bijdrage leveren aan de invulling van de 25e Doorkomst in Barendrecht? De organisatoren maken graag een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Neem hiervoor contact via doorkomstroparunbarendrecht [@] gmail.com.

Zie ook de video van Stichting Roparun zelf met daarin o.a. een kort interview met de burgemeester van Barendrecht (bekijk hier de BarendrechtNU sfeerimpressie):
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »