KleurenDans voor Daniel den Hoed bij de Draaimolen in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vandaag (Donderdag 17 juli 2014) vond de KleurenDans4Daniel Flashmob plaats op het schoolplein bij OBS de Draaimolen. Tientallen deelnemers kwamen in beweging voor een toekomst zonder kanker. Deelnemers van de kleurendans droegen via hun inschrijfgeld een steentje bij aan de Daniel den Hoed kliniek.

Poeder gooien

Het hoogtepunt van de avond was de flashmob: tientallen kinderen en ouders deden een dans gevolgd door een groot poedergevecht. Voordat het zo ver was moest er eerst worden geoefend. Om iedereen hetzelfde dansje op hetzelfde moment te laten doen zijn eerst de bewegingen geoefend.

Na enkele (poederloze) repetities van de volledige flashmob was het moment daar. Alle deelnemers begonnen, nog in een strak wit shirtje met daarop de tekst “KleurenDans4Daniel”, aan de dans van de flashmob. Groepje voor groepje werd de massa dansers groter. Na enige tijd werd tot twee keer toe een lading poeder over de dansende deelnemers geblazen.

Tegen het einde van de dans gooiden alle dansers tegelijk allemaal verschillende soorten gekleurd poeder in de lucht. Gezichten, armen, benen, … de witte shirts. Binnen enkele seconden zat alles onder de poeder.

Nadat de muziek was afgelopen begon het echte poeder gooien. Het ene na het andere zakje poeder werd leeggegooid op elkaar, een gezellige chaos vol rondvliegend poeder. Het schoolplein was ondertussen een soort schildersdoek geworden vol met kleuren.

(De gebruikte poeder betrof maispoeder en is makkelijk uitwasbaar)

Daniel den Hoed

De Daniel den Hoed stichting ondersteunt kankeronderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. De stichting is vernoemd naar dr. Daniel den Hoed, één van de belangrijkste grondleggers van de Radiotherapie in Nederland. De kliniek zet zich in voor meer onderzoek en behandelingsmogelijkheden tegen kanker.

De Daniel den Hoed kliniek bestaat dit jaar 100 jaar. Hier omheen worden veel benefiet evenementen georganiseerd om geld op te halen voor de kliniek.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »