Roparun doorkomst in Barendrecht 2014

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s] Vandaag (Maandag 9 juni 2014) kwam de route van de honderden Roparun teams uit Hamburg en Parijs samen in Barendrecht. Vanaf de 3e Barendrechtseweg liepen de teams dwars door Barendrecht langs alle activiteiten in Barendrecht als Roparun doorkomstgemeente.

Fotoalbums

Roparun Doorkomst Barendrecht 2014:

Langs de route

Langs de route waren zowel grote als kleinere activiteiten georganiseerd. Zo stonden twee meisjes ‘s ochtends al langs de 3e Barendrechtseweg om water uit te delen aan de Roparunners. Even verderop, na de kruising van de 3e Barendrechtseweg met de Middeldijk, was een feest georganiseerd door buurtbewoners. Een hapje, drankje en muziek waren hier geregeld om de hele dag de deelnemers aan te moedigen.

Brandweerkazerne

Bij de brandweerkazerne van Barendrecht aan de 2e Barendrechtseweg was ook van alles te zien én horen. Voor de kinderen was er een springkussen en muziekschool ToBe speelde met een band op een podium voor de brandweerkazerne.

Uiteraard deed de brandweer nog iets met water: ze hadden zelf een douche in elkaar gezet die het water over de passerende Roparunners sproeide.

Gemeentehuisplein

Bij het gemeentehuis waren een groot aantal activiteiten georganiseerd: een braderie op de Binnenlandse Baan; een pana-kooi door de Buurtsportcoach; vers fruit door stichting Greensparade; muziek op het podium; de ‘radiocontainer’ van Roparunradio en nog een aantal attracties voor kinderen. Om twee uur vanmiddag (Maandag 9 juni 2014) werden hier ook de Roparun cheques ter waarde van €35.000 uitgereikt aan de winnaars.

Na al deze festiviteiten is er nog geen einde aan gekomen in Barendrecht: Aan het begin van de Dorpsstraat was live muziek te horen en op een groot podium voor het Doormanplein werd eveneens muziek ten gehore gebracht door een DJ en band. De deelnemers gingen vervolgens door over de Voordijk, hier hadden enkele Barendrechters op eigen initiatief ook ‘aanmoedigingspunten’ opgezet inclusief spandoeken.

Om kwart voor vier moesten volgens Roparunradio nog 28 teams door Barendrecht komen: 12 vanuit Parijs en 16 vanuit Hamburg. De 300 andere teams waren in de uren daarvoor al langsgekomen. Om tien voor vijf is het laatste team door het centrum van Barendrecht gekomen: Stichting Running Team 150.

Eerste team stond voor paal

Niet letterlijk natuurlijk, maar de organisatie van de Roparun reed met een auto voor het eerste team uit om de route vrij te maken. Op de fietsersbrug van de Voordijk naar de Carnisserweg stond er echter een paaltje in het wegdek die de organisatie niet weg kreeg gehaald. De brandweer heeft hier vervolgens bij geassisteerd en in een mum van tijd was dit ‘obstakel’ uit de weg geruimd.


Video’s

Doorkomst Roparun gemeentehuisplein Barendrecht (1/2)

Doorkomst Roparun gemeentehuisplein Barendrecht (2/2)

Doorkomst Roparun Doormanplein/Dorpsstraat Barendrecht
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »