Hemelvaart motorrit: 160 motoren op het Doormanplein in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vanmiddag (Donderdag 29 mei 2014) om vijf uur kwamen ruim 165 motoren aan op het Doormanplein in Barendrecht. Dit was de eindlocatie van een dag motorrijden door het zuidelijk deel van Nederland tijdens de 20e Hemelvaart Motorrit.

Aankomst Doormanplein

De tientallen ronkende motoren kwamen onder begeleiding van een motoragent met veel kabaal de Dorpsstraat ingereden. Nadat de nodige (extra) herrie was gemaakt en iedereen een parkeerplekje had gevonden werd er gezamenlijk gedineerd bij café Den Pimpelaer; de afsluiting van de dag.

Start en finish in Barendrecht

Vanochtend om acht uur werd er verzameld bij de Mc Donalds in Barendrecht. De groep van in totaal 160 motoren met daarop de 200 deelnemers vertrok hier vervolgens om half tien. De route liep tijdens deze editie richting het zuiden van het land, zo kwam de groep onder andere uit in Rijen (ten oosten van Breda) waarna ze weer terug kwamen in de richting van Barendrecht. Om vier uur vanmiddag (Donderdag 29 mei 2014) reed de groep vanuit Werkendam richting Dordrecht om vervolgens na een stop van een half uur door te rijden naar Barendrecht.

De aankomst dit jaar was via de Achterzeedijk, 3e/2e/1e Barendrechtseweg en via de Singel naar de Dorpsstraat en met eindpunt ‘Den Pimpelaer’ aan het Doormanplein.

Hemelvaart motorrit

Sinds 1994 wordt er op Hemelvaartsdag in Barendrecht een motorrit georganiseerd. Deze tocht heeft niet alleen als doel een geweldig gezellige dag te hebben met elkaar, maar ook geld bijeen te brengen voor 2 goede doelen. De doelen die al jaren gesponsord worden zijn het Ronald McDonald huis en Danceclub De Hit. De tocht is uitgegroeid tot een ware happening waaraan dit jaar zo’n 160 motorfietsen  mee deden.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »