FOTO'S + VIDEO: Jubileumeditie Hemelvaart Motorrit 2019

BARENDRECHT – [Foto’s + Video’s] Gisteren (Donderdag 30 mei 2019) vond mogelijk de laatste editie van de Hemelvaart Motorrit in Barendrecht plaats. De huidige organisatoren (Menno & Petra de Mol en Marcel Visser) hebben de organisatie 10 jaar op zich genomen, maar hebben besloten om dat dit jaar voor het laatst te doen.

De motorrit zelf beleefde gisteren (Donderdag 30 mei 2019) de 25e editie, voormalig (mede)organisatoren reden mee in de rit.

Motorrit

Na een ontvangst en ontbijt gisterochtend (Donderdag 30 mei 2019) bij Danceclub The Hit aan de Bachlaan vertrokken de 180 motoren voor een bijna 200km lange rit door de regio. Met hun inschrijfgeld en sponsoren worden twee lokale goede doelen gesteund: Hospice de Reiziger en Danceclub The Hit. Na de start vanaf de Bachlaan reden de motoren over het terrein van Hospice de Reiziger aan de Voordijk. Vervolgens werd er door Rotterdam Zuid richting de Erasmusbrug gereden, om via de Boompjes richting de A16 te gaan en via de Brienenoordbrug naar het zuiden af te zakken.

De deelnemers hebben tijdens de 200 kilometer lange route een aantal stops gemaakt bij horecagelegenheden. Vanwege de jubileumeditie werd er ‘s middags geluncht op een bijzondere locatie: bij Slot Loevestein. Hoewel de dag met een spetje regen begon kwamen de deelnemers stipt 17:15 uur Barendrecht weer binnen gereden, met een stralende zon aan de lucht.

De deelnemers maakten een extra lange ronde heen en weer over de Barendrechtseweg alvorens de motoren werden geparkeerd op de Middenbaan en er voor een hapje, drankje en buffet diner kon worden aangeschoven bij Bonheur by Lust.

De organisatie zal op een later moment namens de deelnemers en sponsoren cheques gaan aanbieden bij de twee lokale goede doelen. Voor zover het er nu naar uit ziet zal ook dat de laatste keer zijn voor de motorrit, tenzij zich nieuwe mensen melden die de organisatie volgend jaar willen regelen.

Video’s terugkomst en vertrek

Aankomst via de Barendrechtseweg en op de Middenbaan:

Vertrek vanaf de Bachlaan (Sporthal Aksent):
Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »