Minifestival aan de Dijk 2016

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Gistermiddag (Zaterdag 24 september 2016) werd het Minifestival aan de Dijk geopend door zanger Tim Akkerman, voormalig zanger en gitarist van Di-rect. Het publiek kon onder een aangenaam zonnetje naar zijn optreden luisteren. Het was niet voor niets dat het publiek niet één, niet twee, maar zelfs drie extra liedjes als toegift kreeg. We hebben een flinke professionaliseringsslag gemaakt, zowel organisatorisch als inhoudelijk‘, aldus Yvonne van der Haven, initiatiefnemer van het Minifestival aan de Dijk.

Na de opening kon ‘de blik op oneindig’: het thema van het Minifestival. Bezoekers konden onder begeleiding een rondleiding maken over het terrein, onderweg verrast door oa kleinkunstenaars, muzikanten en dichters. Ondertussen speelden diverse andere artiesten live muziek op het podium: Mark Lotterman, Daniel Dee, Arend Wesdijk, en Menno Smit mochten het publiek verder laten genieten. Ook de meiden van Harmonice, winnaar van de landelijke korenwedstrijd, mocht het podium beklimmen.

Muziek

Barendrechtse muzikale talenten als Dennis Smit en Van Bezemwijk waren op hun eigen plekje te vinden op het terrein. Van Bezemwijk (Vincent van Ewijk en Lex Bezemer) wist het publiek mee te laten zingen tijdens hun lied over de Barendrechtse Middenbaan. Dennis Smit lukte het vervolgens om het publiek weer muisstil te krijgen voor zijn liedjes begeleidt op de gitaar.

Yvonne: “Echt alle acts die op het festival stonden zijn enthousiast ontvangen en waren van een zeer hoog niveau. Regelmatig zag ik mensen geraakt en ontroerd in het publiek zitten. Dit is precies waarvoor we het doen, we willen mensen in aanraking brengen met niet-alledaagse vormen van theater, poëzie en muziek op verrassende plaatsen in het landschap. Daarnaast willen we een wisselwerking tot stand brengen tussen professionals en talent uit de regio. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld Tim Akkerman, voormalig bandlid van Di-rect, die in het voorprogramma van Jeroen Janssen en Arend Wesdijk op ons podium stond.

Open Luchtkasteel

De grootste blikvanger op het Minifestival was dit jaar het witte Open Luchtkasteel midden in het veld. Overdag vonden hier intieme optredens plaats, in de avond werd er een sfeervolle gang tijdens het Eten aan de Dijk geserveerd met een vuurtje in het midden en een optreden van Guinevere.

Vrijwilligers

Dankzij een geweldig team vrijwilligers, de samenwerking met mede-initiatiefnemer Paul Casteleijn, voor wie niets te veel en geen kasteel te hoog is, en Maidie van den Bos die het concept voor het Eten aan de Dijk uitwerkt, kan de organisatie terugkijken op een festival om trots op te zijn.
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »