Intocht Avondvierdaagse Barendrecht 2016

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] De 2.175 deelnemers zijn gisteravond (Donderdag 9 juni 2016) vanaf half zeven van start gegaan voor de laatste wandeldag van de Avondvierdaagse Barendrecht 2016. Het parkeerterrein van het Inge de Bruijn zwembad was voor de vierde dag op rij -onder een stralende zon(!)- het decor voor de start en finish. Wethouder Leon van Noort verrichtte het officiële startsein.

Rond kwart over zeven kwam de intocht op de ‘Avenue Candy’ al goed op gang. Het fietspad naast het zwembad kreeg deze naam voor één avond vanwege de vele ouders, opa’s, oma’s, vrienden, familie, broers en zussen die hier traditiegetrouw hun deelnemers onthalen, meestal met iets om te snoepen. Naast veel snoepgoed was er mede dankzij de twee Barendrechtse Albert Heijn vestigingen ook iets gezonds: medewerkers van de supermarkt deelden flesjes water en bananen uit aan de deelnemers.

Intocht Avondvierdaagse 2016

Naast de ruim tweeduizend deelnemers hadden zich nog enkele duizenden bezoekers langs het einde van de route verzameld. De kinderen werden hier feestelijk onthaald door percussiegroep Ridderster. Op het terrein voor het zwembad ging het feestje nog even door met muziek, met zang van Anne-Marie Boekelman, en dans. De kinderen konden vanavond (Vrijdag 10 juni 2016) ook op de foto met twee mascottes, zowel een Minion als de Hamster van de AH waren te vinden op het plein. Medewerkers van Dajong computervrienden hebben vanmiddag (Vrijdag 10 juni 2016) hard doorgewerkt om de welkomst spandoeken te maken waar de deelnemers onderdoor liepen op de ‘Avenue Candy’.

Veel kinderen hadden bij aankomst op de ‘Avenue Candy’ al hun medaille in ontvangst mogen nemen. Een aantal scholen zorgde halverwege de route, bij hockeyclub Barendrecht, voor de uitreiking van de medailles.

Organisatie

De organisatoren spreken van een succesvolle editie van de Avond4Daagse. Ondanks wat opstartproblemen is de organisatie een heleboel ervaringen en alweer een lading nieuwe ideeën rijker voor een nog leukere Avondvierdaagse 2017. Presentator Jos Vis bedankte de organisatoren vanavond (Vrijdag 10 juni 2016) vanaf de podiumwagen voor hun inzet voor deze editie van de Avondvierdaagse.

Nogmaals bedankt voor al het enthousiasme, dankzij alle super vrolijke deelnemers zijn er de afgelopen dagen een héleboel leuke foto’s en video’s gemaakt (dag 1, dag 2, dag 3 en dag 4). Het waren de afgelopen dagen wel érg veel mensen, dus excuus als ik iemand heb gemist op de foto ;-)
Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »