Koningsspelen bij CBS De Vrijenburg in Barendrecht

Vandaag deden meer dan anderhalf miljoen kinderen op 7.500 basisscholen in Nederland mee aan de Koningsspelen. Dit sportieve evenement is georganiseerd ter gelegenheid van de troonswisseling. De organisatie van de Koningsspelen is in handen van een speciaal comité onder leiding van Richard Krajicek. Het doel is een vrolijke, gezellige en bovenal sportieve dag voor alle kinderen in het basisonderwijs te organiseren.

Koningsontbijt en sportdag

De Koningsspelen bestaan uit twee vaste onderdelen: een gezond en feestelijk Koningsontbijt en de Koningssportdag. Elke school bepaalt zelf hoe zij dit ontbijt en de sportdag vormgeven. In Barendrecht doen ruim vijfduizend basisscholieren en bijna vierhonderd leerkrachten mee! Het gaat erom dat dit een onvergetelijke dag wordt, vol sport en spel waarmee de kinderen in beweging komen. Geheel in de sportieve spirit die onze toekomstige Koning zo kenmerkt. Nog nooit kwamen zoveel basis schoolkinderen in Nederland tegelijk in beweging.

Koningsspelen CBS De Vrijenburg

CBS de Vrijenburg pakte groots uit op de Koningsspelen, 26 april 2013! Door de slechte weersomstandigheden hebben we in allerijl besloten om alle springkussens en stormbanen in de sporthal te plaatsen. Ruim 425 leerlingen hebben door de gehele school parcours gelopen en daar was heel wat te beleven: springkussens, stormbanen, twister, kussengevechten, bowlen, en noem het maar op. Ook werden er clinics Judo en Streetdance gegeven. Zo willen de leerlingen wel elke vakantie beginnen!

Het was een enorme organisatie voor de leerkrachten en de ouderraad en zonder de hulp van alle ouders/verzorgers had het nooit zo geslaagd kunnen zijn!

Fotoalbums

« | »