Overvolle Sinterklaasviering Carnisseveste

BARENDRECHT – [Foto’s] Het was vanmiddag (Zaterdag 21 november 2015) in verschillende opzichten een drukke bedoening op de Carnisseveste. Vanaf het middaguur stonden diverse Sinterklaas activiteiten gepland en om kwart voor vier zou de Sint zelf ook aansluiten bij de feestelijke activiteiten.

Rond drie uur verzamelden tientallen kinderen zich voor een leegstaand winkelpand in het winkelcentrum. In deze ruimte werd het optreden van de pietenband, de ontvangst van Sinterklaas en de prijsuitreiking van de tekenwedstrijd gehouden.

Pietenband

Een half uur later dan gepland kon de pietenband van start in het leegstaande pand op de bovengelegen passage van de Carnisseveste. Hier werd het al behoorlijk snel chaotisch door de grote hoeveelheid mensen in combinatie met de (veel te) kleine ruimte. Zowel de pietenband als Sinterklaas waren binnen waardoor het in het begin erg druk was.

Een flinke groep kinderen kon direct naar binnen om mee te swingen op de muziek en op de foto te gaan met Sinterklaas. Helaas was er een net zo grote (of mogelijk zelfs grotere) groep ouders en kinderen die al snel besloten te vertrekken omdat er binnen geen ruimte meer was. De beveiliging heeft op een bepaald moment de toestroom van nieuwe bezoekers korte tijd een halt toe geroepen. Al met al een groot verschil met de intocht van vorig jaar.

Foto’s

Na een kwartiertje muziek kwam de Sint naar buiten om over het winkelcentrum te wandelen, dit trok direct weer veel aandacht. Een half uurtje later was het alweer zo rustig geworden dat Sinterklaas en Zwarte Piet genoeg tijd hadden om met alle kinderen op de foto te gaan.

De middag werd muzikaal afgesloten in het winkelpand, de kinderen dansten mee met de liedjes en zongen uiteindelijk ‘Dag Sinterklaasje‘.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »