KNLTB roept Tennisvereniging Barendrecht uit tot vereniging van het jaar

BARENDRECHT – De KNLTB heeft zondag Tennisvereniging Barendrecht (TVB) uitgeroepen tot vereniging van het jaar. Tevens werd Bart van der Ploeg (TVB) tennisleraar van het jaar. Deze prestigieuze titels werden tijdens het jaarcongres, met bijna 1.000 online deelnemers (bestuurders en vrijwilligers) bekend gemaakt.

Algemeen directeur KNLTB Erik Poel reikte de zwarte tulp voor het congres al live uit op het Barendrechtse sportpark aan TVB voorzitter Leon van der Wilk en tennisleraar Bart van der Ploeg. Zij werden op TVB verrast met deze prijs, inclusief een cheque. Deze verkiezing wordt jaarlijks gehouden onder de 1.650 aangesloten verenigingen. Het is voor het eerst in de historie dat TVB deze landelijk hoofdprijs wint.

Altijd iets te beleven

In het juryrapport werd gesproken over een vereniging waar altijd iets te beleven is en waar altijd vooruit wordt gekeken, waarbij het sleutelwoord samenwerking is. De succesvolle zomerchallenge (150 nieuwe leden), maar ook het openstellen van de vereniging voor scholen, ouderen en andere sportclubs werd gewaardeerd. Ook het steeds weer betrekken van de eigen leden en vrijwilligers middels de heldere communicatie en activiteiten werd genoemd, zoals de digitale vrijwilligersavond. Het jury rapport eindigde met “Trots op tennis en meer mensen laten tennissen, daarmee zit het wel goed bij TVB”. De club heeft vorig jaar ook een beleidsplan “TVB als tweede huis gelanceerd”, waar dit prima in past.

Voorzitter van der Wilk sprak bij de uitreiking over de kroon op het werk met bestuur, trainer, vrijwilligers en leden. Het buiten seizoen tennis gaat volgende week van start bij TVB.

Op de foto v.l.n.r.: Gijs Peelen (KNLTB manager), Leon van der Wilk (voorzitter TVB), Bart van der Ploeg (trainer TVB), Erik Poel (alg directeur KNLTB) (Foto via: KNLTB)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »