Vijfde editie sportcafé bij CBV Binnenland weer een succes

BARENDRECHT – Afgelopen woensdag werd de 5e editie van het sportcafé gehouden bij CBV Binnenland. Het sportcafé is het evenement waarin Barendrechtse sportbestuurders kennis delen en netwerken met elkaar. Dit initiatief is in 2014 ontstaan door 2 sportbestuurders, Rowan Huijgen en Leon van der Wilk.

Elk halfjaar vindt het sportcafé plaats bij een andere sportvereniging met andere sprekers, maar wel in een vaste formule. Dat er behoefte is voor dit initiatief blijkt wel uit het feit dat er deze keer ruim 60 deelnemers aanwezig waren, een record. Bijna alle verenigingen waren vertegenwoordigd.

Sportcafé

De avond begon met een interview met wethouder Van der Linden. Vervolgens werden aan de bestuurders presentaties gegeven door Marjolijn de Boer van Stichting MEE (sporten voor gehandicapten), voorzitter Willem van der Hoek van CBV Binnenland en de sportraad. Na een interview met topbasketballer Linda Appers was het de beurt aan Peter van Baak. Hij had een mooie presentatie over sponsorvisie.

Het hoogtepunt van de avond was echter wel het optreden van Jan Dirk Stouten. Hij werd geïnterviewd door Hans Groenendijk. Hij wist de bestuurders te binden door enkele mooie verhalen en uitspraken over onder andere zijn eerste wedstrijd als verslaggever in het betaalde voetbal.

Na een interactieve sessie met alle sportbestuurders door de buurtsportcoaches en een presentatie van Panenka Sportsbar werd de avond traditioneel afgesloten met de sportquiz door Rowan en Leon, welke gewonnen werd door Jelly van der Werf van de roeisportvereniging.

Vervolgens konden alle bestuurders genieten van de derde helft en netwerken met elkaar tot in de late uurtjes. Tevens maakte de organisatie bekend door te gaan met een 6e editie bij de BVV.

Foto’s: Trudie Huijgen (HT fotografie)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »