Jong talenten finale: GVB 12 keer in de prijzen

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen zaterdag organiseerde GV Barendrecht de finale van de jong talenten wedstrijden. In drie rondes lieten de beste turnsters van de competitie zien hoe goed zij kunnen turnen.

Voor-instappers N niveau

In de eerste ronde was het de beurt aan voor-instappers N niveau Jelina Huijskes, Finn Schop, Jasmijn van Noort, Demi Franssen en Laura de Jager. Bij alle dames was de spanning zeker aanwezig, waardoor er op balk niet naar behoren werd geturnd en er meerdere vallen geïncasseerd moesten worden.

Jasmijn bleek vandaag (Maandag 11 mei 2015) het meest stabiel en won knap het brons op de meerkamp, ook pakte zij het goud op sprong. Jelina greep naar het brons op de toestellen sprong en brug, op de meerkamp greep zij net naast de prijzen en belandde op een gedeelde 4e plaats. Complimenten aan Laura, welke vorige wedstrijd nog in het gips zat, zij turnde zich vandaag (Maandag 11 mei 2015) naar de 6e plaats en laat zien op de weg terug te zijn. Finn turnde een balkoefening zonder val en voor het eerst 2 bruggetjes in haar vloeroefening, zij werd mooi 9e. Demi haar zenuwen waren vandaag (Maandag 11 mei 2015) de baas maar met wat foutjes belandde zij op een mooie 11e plaats in een deelnemersveld van 32 turnsters. Knap gedaan!

Mini’s

In de tweede ronde was het de beurt aan de mini’s Tara van Osnabrugge, Zoia Vasseur & Sascha ‘t Hart. Voor Tammy Kuiters was dit haar laatste wedstrijd voor GVB en zal door een verhuizing haar turncarrière voortzetten bij KDO Hellevoetsluis. Veel plezier Tammy!

Sascha turnde vandaag (Maandag 11 mei 2015) de sterren van de hemel en won het goud bij de meerkamp! Ook behaalde zij zilver op brug en brons op vloer. Tara belandde bij de meerkamp net naast het podium en werd 4e, op sprong wist zij het goud binnen te halen! Zoia had pech op balk wat haar een hoge notering kostte, wel liet zij haar spierballen zien en won het brons op brug, uiteindelijk eindigde zij op een 9e plaats.

Voor-instappers D niveau

In de derde ronde mochten voor-instappers D niveau Sophie Sahertian, Babette Vos en Sanne Roderkerk hun oefeningen laten zien.

Sophie en Babette opende sterk op sprong en bleven onverslaanbaar, zij wonnen op dit toestel het goud en zilver. Sophie wist dankzij haar prachtige vloeroefening brons binnen te halen op het toestel vloer. Babette eindigde op brug net naast het podium op een 4e plaats. Op balk hadden alle dames wat pech. Sophie en Babette moesten beide de balk zelfs twee keer verlaten en Sanne een keer, iets wat je tijdens een wedstrijd precies niet moet doen! Met deze dure fouten eindigde Babette op een 6e plaats en Sophie wordt mooi 8e. Sanne turnde keurig en eindigt op een 28e plaats.

Alle dames kunnen trots zijn op de prestaties van vandaag. GVB is weer op de kaart gezet met maar liefst 2 meerkamp en 10 toestel prijzen! Super gedaan kanjers!

Foto’s

-Jong talenten finale-Vandaag organiseerde GV Barendrecht de finale van de jong talenten wedstrijden. In drie rondes…

Posted by Gymnastiekvereniging Barendrecht on zaterdag 9 mei 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »