BARENDRECHT/ROTTERDAM – De dames van Lintex-Binnenland/Rotterdam zijn er in het eigen Topsportcentrum Rotterdam niet in geslaagd de Supercup binnen  te halen. De landskampioen en bekerwinnaar moest het bij de seizoens-opening afleggen tegen het Bemmelse Lekdetec.nl, dat na een 37-38 uiteindelijk met 71-79 de eerste prijs van het seizoen voor zich opeiste. De overwinning van Lekdetec.nl was meer dan verdient. De ploeg van coach René van der Wielen oogde frisser dan Lintex-Binnenland/Rotterdam dat te flets acteerde. Volgende week zaterdag krijgt de ploeg van Joost van Rangelrooy al kans zich te revancheren, als Lekdetec.nl wederom te gast is in het Topsportcentrum Rotterdam voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Wedstrijdverslag

Lintex-Binnenland/Rotterdam moet het zoals bekend doen zonder Leonie Kooij, die het hele seizoen is uitgeschakeld, maar ook zonder de geblesseerde Linda Appers. De start van beide ploegen is aarzelend maar via Shari Jeffrey en een driepunter van Lisa van den Adel pakt de thuisploeg een 6- 2 voorsprong. Vanaf dat moment neemt Lekdetec.nl echter het initiatief en loopt naar een 8-15 weg. Eline Kasius en Marlous Nieuwveen zorgen er voor dat de schade aan het einde van het eerste kwart beperkt blijft (17-20).

In het tweede kwart zit er weinig licht tussen beide ploegen, waar aan de kant van Lekdetec.nl Jill Betonvil een aantal scores voor haar rekening neemt is dat aan de kant van de thuisploeg Zera Butter wat uiteindelijk resulteert in een 37-28 ruststand.

Het derde kwart is duidelijk voor Lekdetec.nl. Lintex-Binnenland/Rotterdam is te slordig en speelt in een te laag tempo. De marge loopt langzaam maar zeker verder op en via 41-50 wordt het 50-62.
Het laatste kwart gaat Lintex-Binnenland/Rotterdam in de achtervolging en onder aanvoering van Lisa van den Adel wordt het 58-64. Het momentum keert dan weer en het verschil loopt weer op (60-71) met nog 4 minuten op de klok. De thuisploeg zet dan nog een keer aan en na een score van Rianne de Roos is het met één minuut op de klok 70-73. Twee maal slordig balverlies van Lintex-Binnenland/Rotterdam zorgt ervoor de uiteindelijke Lekdetec.nl de wedstrijd met 71-79 uit het vuur kan slepen en zo de nieuwe eigenaar wordt van de Supercup.

Scores Binnenland

Scores Lintex-Binnenland/Rotterdam: Lisa van den Adel 14 (+5 assists), Zera Butter 12, Rianne de Roos 12 (+ 9 rebounds), Eline Kasius 9 (+ 8 rebounds), Marlous Nieuwveen 9 (+ 7 rebounds), Corine Manuputty 8, Shari Jeffrey 7 (+ 5 rebounds).

Eerste competitiewedstrijd

Volgende week zaterdag speelt Lintex-Binnenland/Rotterdam om 17.00 uur in het Topsportcentrum Rotterdam de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015 tegen Lekdetec.nl. Toegangskaarten voor de deze wedstrijd, maar ook voor alle andere thuiswedstrijden, zijn verkrijgbaar via het Ticket Center op de website van CBV Binnenland of direct via de link: cbvbinnenland.nl.

Via het Ticket Center kunnen ook seizoenskaarten worden besteld. LET OP: toegangskaarten zijn ook vanaf een uur voor de wedstrijd verkrijgbaar bij de kassa van het Topsportcentrum Rotterdam. Voor deze toegangskaarten geldt echter een toeslag!!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »