Frisse Kerstloop met 370 deelnemers bij Atletiekvereniging Energie op de Bongerd

BARENDRECHT – Afgelopen zondag organiseerde atletiekvereniging C.A.V. Energie met succes de achttiende Energie Kerstloop, een KNAU-wegwedstrijd en prestatieloop over een afstand van 10 E.M. (16,1 kilometer).

De overall winnares was Laurey van den Berge van AV Flakkee in een prima tijd van 1.01.49 minuten; haar clubgenoot Ricardo Sint Nicolaas was bij de heren de beste in een eveneens prima tijd van 52.01 minuten en dus gelopen met een snelheid van een dikke 18 kilometer per uur. De omstandigheden waren fris, veelal droog en soms even enigszins motregenachtig.

Lange afstanden en jeugdlopen

Om 11.00 uur werden zo’n 330 deelne(e)m(st)ers weggeschoten vanaf de accommodatie van atletiekvereniging Energie op het Sportpark De Bongerd voor een parcours tussen Barendrecht en Ridderkerk-Rijsoord via de Krommeweg, fietspad langs de Rijksweg A16 en Rijksstraatweg (voor een gedeelte in twee ronden) om weer terug te keren op de kunststofatletiekbaan van Energie. De 10 kilometerlopers hielden het bij één ronde; de 5 kilometerlopers hadden een traject met “keerpunt”.

Een greep uit de prestaties van de Energie-atleten: Over 5 km. liep Froukje Mons 19.49 minuten en Senai Haile had daar 18.31 minuten voor nodig. Stefan van Gameren had 1.14.46 nodig om de 10 Engelse Mijl af te leggen; 55-plus dame Wil Vos liep 1.24.49 over deze afstand.

De jeugdloop; enkele minuten na het hoofdnummer gingen zo’n 40 jeugdige lopertjes vanaf de atletiekbaan van start voor een parcours van een halve of hele Mijl op het Sportpark De Bongerd; de keuze was afhankelijk van hun leeftijd. Op de halve Mijl (ruim 800 meter) waren Charlotte Engel en Brian Berkhoff, beide van Energie, de snelsten; op de 1 Mijl waren Novi Hermus van het Dordtse Fortius en Ramon Vaandrager van Rotterdamse PAC de eerste finishers.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »