Hondje

BARENDRECHT – Het college van Barendrecht heeft de gemeenteraad -al enige tijd geleden- geïnformeerd over het gebruik van de hondenbelasting voor het uitvoeren van het hondenbeleid in de gemeente.

Oversteekplaats Sweelincklaan

In een motie van 12 november 2013 werd er gevraagd om te onderzoeken of de hondenbelasting zou kunnen worden gebruikt voor het verbeteren van de ‘onofficiële oversteekplaats’ aan de Sweelincklaan. Langs deze weg ligt een hondenuitlaatgebied op een heuvel, maar dit gebied is niet overal via een veilige manier te bereiken. Dit blijkt ook uit het onderzoek van de gemeente. Alle andere verkeerssituaties rond hondenuitlaatplaatsen in Barendrecht zijn wel veilig bevonden.

Veiliger

Op 8 juli 2014 heeft het college besloten om de oversteek veiliger te maken. Dit zal gebeuren met geld uit het potje van de hondenbelasting. Waar hondeneigenaren de weg momenteel nog zelf moeten oversteken zal hier later een voetgangersoversteekplaats worden aangelegd. Hierdoor weten automobilisten dat er op die plaats mensen kunnen oversteken en kunnen de voetgangers gebruikmaken van een aan te leggen rustpunt tussen de rijbanen.

Snelheid omlaag

Voor de verdere wandeling van en naar de uitlaatplaats zal er een trottoir worden aangelegd (doorgetrokken) langs het fietspad van de Bachlaan. De snelheid voor het verkeer zal bij de oversteekplaats tevens worden teruggebracht van 70km/u naar 50km/u.

Wanneer er gestart zal worden met de werkzaamheden is vooralsnog niet bekend.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »