EVB'er Lennart van der Linden op kandidatenlijst Forum voor Democratie: "Geen sprake van verbintenis EVB en FvD"

BARENDRECHT – Fractievoorzitter Lennart van der Linden van Echt voor Barendrecht (EVB) is kandidaat voor de Eerste Kamer voor de landelijke partij Forum voor Democratie. Hij staat op de conceptkandidatenlijst op plek 8 (de kandidatenlijst zal definitief worden vastgesteld op 24 november).

Lennart van der Linden blijft naast zijn eventuele plek in de Eerste Kamer actief als gemeenteraadslid voor Echt voor Barendrecht. Van der Linden was tussen 2014 en 2018 wethouder in Barendrecht. Momenteel is hij fractievoorzitter van de enige oppositiepartij in Barendrecht (EVB).

EVB Trots

Echt voor Barendrecht geeft aan dat ze trots zijn op de uitverkiezing van haar voorman. Voorzitter Roeland Bol: “Als lokale partij hebben wij kennelijk zoveel talent in huis dat onze politici ook voor de landelijke competitie worden gescout.” Van een verbintenis tussen EVB en Forum voor Democratie is overigens geen sprake. Roeland Bol: “Wij zijn en blijven een lokale partij en onze leden stemmen landelijk zeer divers, van SP tot SGP, wat ons bindt is onze inzet voor Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »