Algemene Begraafplaats, Scheldestraat, Barendrecht

BARENDRECHT – De Algemene Begraafplaats aan de Scheldestraat krijgt mogelijk een nieuwe naam. De gemeenteraad nam een voorstel van EVB hierover aan in de raadsvergadering van 16 oktober.

Initiatiefnemer Miranda Mes (EVB) werd hierover enige tijd geleden benaderd door een betrokken inwoner. Zij stelde dat nu de Algemene Begraafplaats aan de Scheldestraat grondig gerenoveerd is, het een goed moment is om deze van een passende naam te voorzien. Veel accommodaties in Barendrecht hebben een duidelijke naam. Denk aan het zwembad, sportparken en winkelcentra. De begraafplaats aan de Derde Barendrechtseweg heeft ook een naam: Den Ouden Dijck. Maar de Algemene Begraafplaats in het centrum wordt slechts aangeduid met AAN de Scheldestraat.”

Passende naam

Echt Voor Barendrecht nam het sympathieke idee over. Mes: “Hoe mooi zou het zijn om deze gerenoveerde begraafplaats, die dateert uit 1871, te voorzien van een naam passend bij de historie en uitstraling van de begraafplaats?” Maar ook passend bij de toekomst. Door de renovatie en herindeling kunnen vanaf komend jaar weer nieuwe graven worden uitgegeven.

In de aangenomen motie, die mede ingediend werd door PvdA, SGP/ChristenUnie en GroenLinks en op de VVD na raadsbreed werd gesteund, wordt het college verzocht om samen met de Erfgoedcommissie en inwoners van Barendrecht aan de slag te gaan om een passende naam voor de Algemene Begraafplaats te bedenken. EVB roept betrokken inwoners op, zich te melden bij de gemeente.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »