D66 Barendrecht blij met Swim2Play zwemprogramma

BARENDRECHT – Twee weken geleden ging het Swim2Play project in Barendrecht officieel van start. Swim2Play is een zwemprogramma voor basisschool kinderen van groep 4 tot en met 7, die in bezit zijn van minimaal één zwemdiploma. Inge de Bruijn was aanwezig bij het officiële startmoment.

Een ingezonden bericht over de start van Swim2Play door D66 Barendrecht:


Woensdagmiddag 13 april 2016 is in het Inge de Bruijn zwembad door wethouder van Noort en Inge de Bruijn het startsein gegeven voor het zwemprogramma Swim2Play. Swim2Play leert spelenderwijs vaardigheden aan, onder andere op het terrein van slootveiligheid. De fractie van D66 was aanwezig bij de start en blij verrast met de aanwezigheid van zoveel kinderen, die speciaal voor het zwemprogramma zijn gekomen.

D66 heeft in Barendrecht het onderwerp waterbewustzijn op de kaart gezet, binnen het collegeprogramma heeft zij hier aandacht voor weten te vragen en te krijgen. Zelfredzame, zwemvaardige kinderen, dat kan levensreddend zijn. Maar ook voor ouders is bewustwording van het belang van de zelfredzaamheid van hun kinderen van groot belang.

D66 Barendrecht is een warm pleitbezorger van het onderwerp waterbewustzijn en slootveiligheid. In Barendrecht zijn talloze plassen, sloten en singels. De gemeente legt deze aan omdat het onze leefomgeving prachtig maakt, maar ook om de waterhuishouding in de gemeente op peil te houden.

Al dit water is een mogelijk risico om in te vallen en in gevaar te komen, bijvoorbeeld tijdens het spelen met de bal, tijdens het vissen of als je met een rubberbootje een plas opgaat. Een sloot kent vooral onder het wateroppervlak gevaren en een grote mate van zelfredzaamheid van kinderen is dan een groot goed.

Swim2Play is gratis voor de kinderen in groep 4 tot en met 7 van de basisschool, maar vragen wel het bezit van minstens het zwemdiploma A. Met een zwemdiploma, het liefst het hele zwem ABC én het programma Swim2Play behouden kinderen hun zwemvaardigheden en dat is wat betreft D66 Barendrecht belangrijk in het kader van waterbewustzijn, slootveiligheid en een grote mate van zelfredzaamheid. Wat overblijft is dat zwemmen een ongelooflijk leuke en gezonde bezigheid is. En het laatste is voor D66 net zo belangrijk.

Marianne Tijssen-Humme (D66 Barendrecht)


Foto: Inge de Bruijn bij het startmoment van Swim2Play (Fotograaf: Rob Kamminga)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »