Bewonersvereniging opgenomen in projectgroep Oude Dorpskern, Barendrecht

BARENDRECHT – Wethouder Dirk Vermaat (revitalisering oude dorpskern) sprak vorige week met vertegenwoordigers van de nieuwe bewonersvereniging Oude Dorpskern. Belangrijkste uitkomst van het gesprek is dat de nieuwe bewonersvereniging vanaf nu deel uitmaakt van de projectgroep Oude Dorpskern. De bewonersvereniging drong hier al enkele maanden op aan.

In juni stelde de gemeenteraad de visie voor het Doormanplein vast die in samenspraak met belanghebbenden is opgesteld. Een eerste stap in de revitalisering van de Oude Dorpskern is het autovrij maken van het Doormanplein. Bewoners zijn verontrust over deze plannen.

Betrokkenheid van belang

Tijdens de raadsvergadering in juli diende het CDA een motie in om de nieuwe bewonersvereniging op te nemen in de projectgroep. Hiervoor kregen zij toen geen meerderheid in de gemeenteraad. Wethouder Vermaat gaf tijdens die vergadering wel aan opname van de bewonersgroep niet bij voorbaat uit te sluiten, maar wilde eerst met de betrokkenen praten. Dat is inmiddels gebeurd. Vermaat vindt het belangrijk dat verontruste bewoners vroeg betrokken worden in de planvorming.

De vereniging zelf is echter van mening dat ze al veel eerder onderdeel van de projectgroep hadden kunnen zijn: “Als de EVB beter had geanticipeerd op ons verzoek van juni 2014, dan waren wij waarschijnlijk als een van de eerste toegelaten tot de projectgroep“, aldus Johan Lengkeek van de bewonersvereniging.

Samenwerking met gemeente

In de projectgroep Oude Dorpskern zijn onder meer de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht, de bewoners van de Oude Haven, de Dorpskerk, de Historische Vereniging en horecaondernemers van het Doormanplein vertegenwoordigd. De projectgroep werkt met de gemeente aan de voorbereiding van plannen om de Oude Dorpskern aantrekkelijker, leefbaarder en vitaler te maken. Het Doormanplein moet weer een centrale ontmoetingsplek worden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »