Groep 8-ers boksen bij proefles op Calvijn Groene Hart in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen donderdag en vrijdag hebben vele leerlingen uit groep 8 een bezoek aan Calvijn Groene Hart gebracht om daar te ervaren hoe het er nu werkelijk op deze school aan toegaat. Vaak kwamen de kinderen samen met hun hele klas en groepsleerkracht langs, maar een aantal bezocht de school ook op individuele basis.

De teamleider en studiecoördinatoren van de brugklas verzorgden een warm welkom, waarna de leerlingen een wisselprogramma volgden. Zij konden zich uitleven bij een les lichamelijke opvoeding waarbij ze gingen boksen. Ook genoten de leerlingen van de wervelende demonstratie die de sportklas verzorgde.

Tijdens de les aardrijkskunde leerden de basisschoolleerlingen van alles over Afrika en de mogelijke begroeiing aldaar. Bij Engels zijn ze aan de slag gegaan met het omschrijven van mensen, wat nog voor hilariteit zorgde door Engelse uitdrukkingen als ‘egghead’.

Open dag

De proeflessen waren dus weer een groot succes en er waren al leerlingen die vroegen of ze zich gelijk konden inschrijven. De open dag van Calvijn Groene Hart vindt aanstaande vrijdag tussen 15.00 uur en 20.00 uur plaats. Dan in inschrijven uiteraard mogelijk.

Foto: Leerlingen van basisschool Groen van Prinsterer in actie tijdens de boksles

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »