4 vwo Calvijn op zoek naar kunst in de klei

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen maandag brachten de leerlingen van 4a1 en 4a2 in het kader van het vak CKV, Culturele en kunstzinnige vorming, een bezoek aan Bergarde Galleries in Heerjansdam. Deze galerie is gelegen op een prachtig landgoed aldaar.

Bergarde Galleries

Mevrouw Jungerius en haar klassen werden hartelijk ontvangen door mevrouw De Wild die samen met de leerlingen enkele werken heeft besproken en hen hierover aan het denken heeft gezet. Zo stelde zij naar aanleiding van een zeefdruk van Jacqueline Kennedy, gemaakt door Andy Warhol, de vraag of kunst nog steeds kunst is als er tweehonderd exemplaren worden gemaakt van één kunstwerk.

Naast schilderijen waren er ook objecten van keramiek, neon, sieraden, een notenhouten kast met spiegeltjes, een kroonluchter gemaakt van injectienaalden en wandtapijten, te bewonderen.

Indrukken

De leerlingen hebben tijdens dit bezoek boeiende indrukken opgedaan en zijn in aanraking gekomen met kunst die zij nooit eerder gezien of ervaren hebben. Calvijn Groene Hart is Bergarde Galleries dankbaar voor deze geboden mogelijkheid, de gastvrijheid en de uitleg. Het was een bijzonder interessant en inspirerend bezoek.

Wilt u meer weten over deze unieke galerie, kijk dan gerust op  zie bergarde.comBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Calvijn Groene Hart, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »