Griezelen met muziek op Basisschool De Zeppelin

BARENDRECHT – De kinderen van basisschool De Zeppelin hadden een bijzondere dag tijdens de kinderboekenweek. Het thema was “Griezelen” en De Zeppelin had CultuurLocaal gevraagd dit thema op een muzikale manier in te vullen.

Muziekdocenten Bart-Jan van der Linden (toetsen) en Annemarie Rijkée (kinderlessen) hebben speciaal voor De Zeppelin een les gemaakt rond het het verhaal “Bang mannetje” van Mathilde Stein.

Muziekinstrumenten

Als voorbereiding hebben de kinderen zelf muziekinstrumentjes gemaakt. Daarna werd het verhaal verteld door Annemarie Rijkée, begeleid door Bart-Jan van der Linden. De kinderen hebben meegespeeld op hun zelfgemaakte instrumentjes en mooi meegezongen met het lied Ik ben niet bang van Annemarie.

De les op De Zeppelin past in het streven van CultuurLocaal om cultuureducatie op scholen in te vullen. “Elke school heeft zijn eigen wensen en behoeften op dit gebied. Wij proberen voor elke school de juiste oplossing te bieden. Dat kan een lesvorm zijn die we op de plank hebben liggen, maar ook een maatwerkoplossing als daar behoefte aan is,” aldus Hanneke Meijer, coördinator Carnisselande bij CultuurLocaal. Door actief mee te doen met het verhaal hebben de kinderen van De Zeppelin hun angsten in elk geval overwonnen. Spoken? “Spoken zijn toch niet eng, die bestaan niet eens”. Heksen? “Ach, die kunnen ook heel lief zijn”. En skeletten? “Die heeft toch iedereen”. “Mijn broertje ook?” vroeg een kleuter heel verbaasd. Ja, die ook. Echt!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »