Zuid-Afrikaanse studenten bezoeken Edudelta College in Barendrecht

BARENDRECHT –16 leerlingen uit Zuid-Afrika bezochten gisteren (Woensdag 4 oktober 2017) de VMBO locatie van Edudelta college Barendrecht. Dit gebeurde via een project van de The Stars in their Eyes Foundation. De leerlingen (14 – 16 jaar) kregen een les wiskunde, namen een kijkje in de dierverblijven, in de gymzaal en andere praktijkruimtes op de school.

De communicatie verliep deels in het Nederlands en deels in het Engels. Maar er was één taal die alle jongeren spraken, de taal van voetbal! De leerlingen van Edudelta vonden het erg leuk om deze jongeren te ontvangen en hen van alles te vertellen over het Nederlandse onderwijs. Tijdens de pauzes werd er dan ook druk gekletst en natuurlijk gevoetbald.

Foundation

De foundation werkt samen met de highschool van deze jongeren. Dit project probeert jongeren met talent (vaak sport) zo op te leiden dat zij een voorbeeldfunctie in hun woonwijken gaan krijgen. Het is een project dat gezamenlijk wordt uitgevoerd door een Nederlands bedrijf (Cool Fresh) en het ministerie van Cultuur en Sport in de West-Kaap.

Naast het stimuleren van sporten wordt er met dit project ook geprobeerd om kinderen weg te houden van drugs en criminaliteit. Het stimuleert de kinderen om zelfstandigheid op te bouwen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »