Dalton docent Gerry Faber genomineerd voor titel "Geschiedenisleraar van het jaar 2017"

BARENDRECHT – Leerlingen konden hun docent voordragen voor de eervolle titel “Geschiedenisleraar van het jaar“. Gerry Faber van het Dalton Lyceum is voorgedragen door een aantal van haar leerlingen.

Emy Metselaar, Noa Stockl, Robin Verhagen, Naut Govaert, Robert van der Merwe en Lucas Kok die vonden dat hun docent zeker in aanmerking moest komen.

Geschiedenisleraar

Na een zoektocht naar de beste geschiedenisleraar die in maart van dit jaar is begonnen bezochten leden van de vakjury, bestaande uit vooraanstaande historici en experts uit het onderwijsveld, na een zorgvuldige selectie een vijftiental docenten op school, woonden hun lessen bij en spraken met collega’s, leerlingen en de voorgedragen leraar zelf.

Vrijdag 16 juni werd de top 5 door de jury bekend gemaakt. Voor Gerry een spannend moment. Volgens de jury gaat het hier immers om topkandidaten: zeer bevlogen geschiedenisleraren met uitzonderlijke kwaliteiten. Groot was dan ook de opluchting toen bekend werd gemaakt dat Gerry bij de 5 genomineerde behoorde.

Genomineerden

De vijf genomineerden zijn:

  • Michiel Broekema (Dr. Aletta Jacobs College, Hoogezand)
  • Joost van Oort (Sint Joris College, Eindhoven)
  • Tom de Kruif (Rijnlands Lyceum, Sassenheim)
  • Gerry Faber (Dalton Lyceum, Barendrecht)
  • Helene Kroon (Van Lodenstein College, Amersfoort)

Voor Gerry Faber en haar leerlingen van het Dalton Lyceum Barendrecht volgen er dus nog enkele spannende maanden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »