Leerlingen Dalton Lyceum starten bedrijven met microkrediet

BARENDRECHT – Het Dalton Lyceum Barendrecht doet mee aan een project in samenwerking met Day for Change en de Rabobank. De leerlingen van havo/vwo 3 gaan een eigen bedrijf opzetten voor een goed doel.

De eerste weken van het project zijn reeds voorbij en stonden in het teken van brainstormen, tot een idee komen en daar een plan voor maken. De leerlingen hebben zich voorbereid om hun idee te presenteren aan de docenten, medewerkers van Day for Change en aan de Rabobank.

Pitches voor microkrediet

Op vrijdag 24 februari 2017 hebben de pitches voor het project plaatsgevonden. Alle leerlingen hebben van de bank een microkrediet nodig om hun eigen bedrijf op te zetten. De Rabobank keert de microkredieten uit aan de leerlingen. De pitches vonden plaats op school. De jury was erg onder de indruk van de leerlingen en de ideeën. Er werden leuke ideeën gepresenteerd, waaronder het organiseren van een technologie uurtje in een bejaardenhuis, koekjes bakken op school, dagboekjes maken en een honden uitlaatservice. De leerlingen zagen er netjes uit en presenteerden hun idee vol enthousiasme aan de jury.

Met trots kan het Dalton Lyceum vertellen dat alle leerlingen een microkrediet hebben ontvangen.

Bedrijf opzetten

De komende weken gaan de leerlingen met het ontvangen microkrediet hun bedrijf opzetten en uitvoeren. De opbrengst van het project gaat naar Aflatoun in Senegal. Aflatoun is een organisatie die sociale en financiële educatie voor kinderen en jongeren wereldwijd biedt.

De leerlingen zouden jullie de komende weken kunnen benaderen met hun bedrijf. Wij hopen dat jullie mee willen werken aan het project met als doel een school in Senegal te kunnen helpen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »