Open Dag Dalton Lyceum drukbezocht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen vrijdag heeft Het Dalton Lyceum zijn jaarlijkse Open Dag gehouden. Een dag waarop belangstellende leerlingen en hun ouders zich kunnen informeren over de school en waar zij vooral ook de sfeer binnen de school kunnen ‘voelen en proeven’.

De school kijkt terug op een heel sfeervolle en ook zeer druk bezochte Open Dag. Natuurlijk zijn er, zoals op elke school, de leuke demonstraties van muziek, kunstklassen, dans en drama, scheikunde en natuurkunde, naast de demonstratielessen voor Frans, biologie en filosofie. Maar zeker zo belangrijk is, dat ouders en leerlingen met hun vragen terecht kunnen bij schoolleiding en docenten. En nog veel belangrijker, bij eigen leerlingen.

Want zij vertellen uit eigen ervaring; zij kennen de school als geen ander. Heel veel leerlingen van het Dalton hebben daarom geholpen bij lessen, maar zij hebben ook voor ouders en kinderen rondleidingen verzorgd. Van ouders kreeg de school terug hoe goed de leerlingen over hun school konden vertellen.

Technasium

Uiteraard was er bij het technasium topdrukte. Want de technologische opleiding voor Onderzoek & Ontwerpen krijgt steeds meer belangstelling. Nu ook van Gymnasiumleerlingen, omdat het Dalton de combinatie Technasium-Gymnasium sinds afgelopen jaar mogelijk heeft gemaakt.

De Open Dag was de afsluiting van een drukke week van informatie: presentatielessen aan groepen acht van de basisschool, een informatie-avond op woensdag, alleen voor ouders en tenslotte de Open Dag voor alle belangstellenden.

Het Dalton Lyceum bedankt alle bezoekers voor die sfeer die zij meebrachten op een geweldige Open Dag.

Informatie-avonden

Dan volgen er binnenkort nog informatie-avonden over specifieke afdelingen van de school. Op woensdag 8 februari is er nog een extra voorlichtingsavond over het Technasium en op donderdag 9 februari over Gymnasium en de combinatie Gymnasium-Technasium. Tenslotte is er op 8 maart een extra voorlichtingsavond over kunstklassen en VTO (Versterkt Talen Onderwijs) voor nieuwe brugklasleerlingen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de school.
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »