Vwo-ers Groene Hart nemen deel aan Erasmus Research Programm

BARENDRECHT – Afgelopen vrijdag hebben maar liefst dertien enthousiaste Groene Hartleerlingen uit 5vwo te horen gekregen dat ze deel mogen nemen aan het prestigieuze Erasmus Research Programme, een project van de Erasmus Universiteit, waaraan de leerlingen hun Profielwerkstuk zullen koppelen.

De deelnemers moesten na aanmelding een pitch houden, waarna ze te horen kregen of ze tot de gelukkigen behoorden. Uit de pitch moest duidelijk naar voren komen wat voor de leerling de meerwaarde van dit programma is en waarom juist hij/zij bij uitstek geschikt is voor deelname.

Erasmus Research Programme

In januari start dan het werkelijke Erasmus Research Programme, een programma waarin de Erasmus Universiteit en Groene Hart nauw samenwerken. Leerlingen uit 5atheneum wonen een college bij op de Erasmus Universiteit, krijgen op Groene Hart workshops over onderzoeksvaardigheden en presenteren begin juni de uitkomsten van het door hen uitgevoerde onderzoek. Bij dit onderzoek krijgen ze begeleiding van een student van de Erasmus Universiteit en een docent van Groene Hart. De samenwerking tussen de universiteit en Groene Hart biedt de leerlingen een mooie kans al kennis te maken met het academische onderwijs en hun onderzoeksvaardigheden optimaal te ontwikkelen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »