Tto-ers Groene Hart naar buitenland en ontvangst Franse studenten in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De afgelopen week hebben zowel de tweedeklassers als derdeklassers uit de tweetalig onderwijsstroom van Groene Hart een bezoek aan het buitenland gebracht. De vijfdeklassers ontvingen hun Franse uitwisselingspartners uit Anger.

Duitsland

De tweedeklassers tto van Groene Hart gingen op bezoek bij hun Duitse uitwisselingspartners uit Nienburg. Ze volgden daar samen lessen, ondernamen individuele activiteiten met hun gastgezinnen en bezochten Bremmen. De kracht van tto kwam hierbij duidelijk naar voren, want de leerlingen communiceerden niet alleen met elkaar in het Engels, maar maakten tegelijk op een aangename wijze kennis met een andere cultuur.

Engeland

De derdeklassers tto reisden af naar het Engelse Hastings. Ze brachten een bezoek aan ‘the old town’, Smugglers Cave en Beachy Head. Ook stonden excursies naar het Science Centre en Brighton op het programma. Bovendien deden de leerlingen het authentieke Canterbury aan waar zij zich bezighielden met opdrachten over het Canterbury Tales Museum. Ook deze leerlingen hebben hun Engels dus volop kunnen oefenen en kennis van een andere cultuur kunnen opdoen.

Barendrecht

5vwo tto liet deze week hun Franse uitwisselingspartners kennismaken met Barendrecht en ‘omgeving’. Zij brachten bijvoorbeeld met elkaar en hun begeleiders van beide scholen een bezoek aan Rotterdam en Den Haag. Ook leefden de leerlingen zich sportief uit tijdens een speciaal voor hen georganiseerde sportochtend onder leiding van tto-docenten lichamelijke opvoeding van Groene Hart.

Over een aantal maanden zullen de Groene Hartleerlingen een tegenbezoek aan Angers brengen, waar alle betrokkenen nu al naar uitkijken. Alle tto-ers hebben volop genoten van verrijkende ervaringen.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »