Introductiedagen nieuwe brugklassers van het Dalton Lyceum

BARENDRECHT – Afgelopen week hebben de brugklassen B1A tot en met B1K elkaar, hun mentor en hun tutoren uit vwo 5 beter leren kennen tijdens het kennismakingskamp dat zij in Apeldoorn of Renesse hadden. Tijdens deze jaarlijks terugkerende driedaagse introductie stond het samenwerken tussen de leerlingen centraal. Zo hebben de havo- en vwo-leerlingen in Apeldoorn o.a. een prachtige fietstocht van 40 kilometer door bos en heide gemaakt naar de Zandenplas in Nunspeet, waar allerlei spellen gedaan werden in en rond de plas.

Renesse

Een andere groep kersverse brugklassers gingen naar Renesse. De eerste dag stond een flinke wandeling op het programma. Via het centrum van Renesse naar het strand. Op het strand werden veel activiteiten gedaan, zoals het bouwen van bruggen van ijsstokjes en van een menselijke piramide. Door het prachtige nazomerweer kon er gezwommen worden in de zee. De tweede dag hebben de leerlingen o.a. vliegers gebouwd in het kamphuis, die ze later op de dag het strand konden oplaten. Net als in Apeldoorn werden er torens gebouwd van bamboestokken en elastiek.

Survivaldag

De introductieweek van de mavo/havoleerlingen heeft al plaatsgevonden tijdens de eerste schoolweek. Zij bleven dichter bij huis. Ook hier stond het kennismaken met elkaar en met de school en haar omgeving centraal door middel van speurtochten, workshops en sport en spel. De week werd afgesloten met een survivaldag bij Outdoor Valley in Bergschenhoek.

Foto: De zelfgemaakte vliegers worden op het strand getestBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »