Kinderen ervaren het sporten met een handicap tijdens (S)cool on Wheels project

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Vandaag (Vrijdag 15 april 2016) hebben groep 6, 7 en 8 leerlingen van diverse basisscholen uit Barendrecht meegedaan aan het (S)cool on Wheels project. Tijdens dit project ervaren de kinderen hoe uitdagend het kan zijn om te sporten met een handicap.

Het Fonds Gehandicapten Sport had hiervoor vandaag (Vrijdag 15 april 2016) sporthal Lagewei omgebouwd tot een plek waar verschillende sporten met een handicap werden gespeeld: rolstoelbasketbal, rolstoelhockey, blind voetballen (bal met belletje erin) en blind een parcours bewandelen met instructies van een ander.

Sporten met een handicap

Gedurende de dag hebben de groepen leerlingen alle sporten geprobeerd. In de pauzes kregen de kinderen gezonde hapjes om weer even energie bij te tanken. Want behalve zwaar bleek  rolstoelbasketbal en hockey ook nog erg lastig. Bewust of onbewust werd er geregeld ‘vals gespeeld’ door de voeten te gebruiken of langs de blinddoek te gluren: een leerzaam moment, omdat dit juist laat zien welke beperking je met een handicap moet overkomen: oefening baart in dat geval kunst.

Wethouder van Noort (onderwijs) kwam vanochtend (Vrijdag 15 april 2016) een potje rolstoelbasketbal meespelen (nog even blijven oefenen). De Buurtsportcoach was aanwezig om tips te geven over sporten met een beperking.

(S)Cool on Wheels

‘Voorlichten’ is één van de drie pijlers binnen het Fonds Gehandicaptensport. (S)Cool on Wheels is zo’n voorlichtingsproject voor het basisonderwijs, dat kinderen zelf laat ervaren hoe het is om met een handicap te sporten.

Door deelname aan (S)Cool on Wheels krijgen kinderen een positief beeld van mensen met een handicap en leren zij welke topprestaties zij leveren in het dagelijks leven. Deelname aan (S)Cool on Wheels is gratis voor basisscholen en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Rabobank, VriendenLoterij en andere, veelal lokale, sponsoren.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Video: BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »