Moderne voorstelling Mariken op Calvijn

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Afgelopen donderdag hebben de atheneumleerlingen uit klas 4 voor het vak Nederlands en de kunstleerlingen uit de bovenbouw vwo en havo van Calvijn Groene Hart een toneelvoorstelling op basis van het Middelnederlandse werk, Mariken van Niemeghen, bijgewoond.

Hoost Educatie Amsterdam verzorgde deze moderne en muzikale bewerking, die de titel ‘Dit is Mariken‘ mee had gekregen. De educatieve toneelgroep zette de leerlingen duidelijk aan het denken over de verleidingen waarvoor ze juist op hun leeftijd komen te staan en de keuzes die ze daarbij kunnen maken. De voorstelling bleek zeer aan te spreken en leerlingen gaven zelfs aan dit als de leukste schoolvoorstelling te beschouwen, die ze ooit gezien hadden.

Dit is Mariken is een voorstelling gebaseerd op de middeleeuwse tekst Mariken van Nieumeghen. Het is een stuk over het loslaten of juist vasthouden van je kind.

Moderne bewerking van het Middelnederlandse boek Mariken van Niemeghen voor heel 4vwo en 4havo met kunst, uitgevoerd door Hoosh Educatie Amsterdam

Geplaatst door Calvijn Groene Hart op donderdag 7 januari 2016

‘Dit was de leukste schoolvoorstelling die ik ooit heb gezien,’ volgens verschillende leerlingen. Een groot compliment…

Geplaatst door Calvijn Groene Hart op donderdag 7 januari 2016Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »