Dalton Lyceum leerlingen geselecteerd voor Nationaal Jeugddebat

BARENDRECHT Sanne Klein Ganseij (havo-5) en Cedrych van der Graaf (mavo-4) zijn geselecteerd als deelnemers voor het Nationaal Jeugddebat.

Op 9 november hebben vier leerlingen uit het debatteam van Dalton Barendrecht deelgenomen aan het Provinciaal Jeugddebat dat de Vereniging Nationale Jeugdraad (de NJR) samen met de provincie Zuid-Holland in het Provinciehuis in Den Haag organiseerde.

Na een ochtend idee├źn en voorstellen uitwisselen over de onderwerpen snel openbaar vervoer; vluchtelingenopvang; windmolens en biobased energie, gingen de leerlingen, van acht scholen verdeeld over vier fracties, met de Statenleden in debat. De argumenten van de deelnemende leerlingen zullen door de Statenleden ook meegenomen worden bij de provinciale besluitvorming.

Sanne en Cedrych

Aan het eind van de middag maakten de organisatoren de namen bekend van de leerlingen die geselecteerd zijn voor het Nationaal Jeugddebat, waaronder Sanne en Cedrych. De deelnemers krijgen in januari en april voorbereidingsdagen op het Nationaal Jeugddebat in Utrecht en volgen in maart een trainingsweekend in Baarlo (L).

Het Nationaal Jeugddebat zal op maandag 18 april 2016 in de vergaderzaal van de Tweede Kamer plaatsvinden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »