Burgemeester leidt uitwisselingsdebat Calvijn Groene Hart, Barendrecht

BARENDRECHT – Gisteren (Maandag 21 september 2015) heeft burgemeester Van Belzen de aan de uitwisseling deelnemende leerlingen van Calvijn Groene Hart samen met de uitwisselingsstudenten uit de Barendrechtse zusterstad Louny hartelijk ontvangen op het gemeentehuis. De burgemeester heeft met de leerlingen gesprekken gevoerd over vrijheid en verantwoordelijkheid. Daarna hebben de leerlingen in groepjes gedebatteerd over het actuele vluchtelingenvraagstuk. De leerlingen waren het lang niet altijd eens, maar iedereen wisselde op een goede, opbouwende manier met elkaar van gedachten.

De jury heeft vervolgens de diverse groepjes toegesproken, waarna de burgemeester de prijzen overhandigde aan de winnaars. De gemeente bood een USB-stick en zak snoep aan als eerste prijs en een rugzak van de gemeente als tweede prijs.

Vervolgens kon iedereen op een informele manier nog verder praten in de hal van het gemeentehuis. Ook directeur Jan Bijsterbosch en atheneumteamleider Geraldine van Leenen woonden samen met de begeleidende docenten Hugo Langendoen en Karin Erkamp de inspirerende middag bij, een goed begin van een mooie uitwisselingsweek.

Maandagmiddag. Debat in het raadszaal van Barendrecht o.l.v burgemeester Van Belzen. Nederlandse en Tsjechische…

Posted by Stedenband Barendrecht-Louny on maandag 21 september 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »