Makro Barendrecht

BARENDRECHT – Recent hebben wethouders Lennart van der Linden (sociale Zaken) en Dirk Vermaat (Economie) een kennismakingsbezoek gebracht aan de Barendrechtse vestiging van Makro. Wethouder Van der Linden heeft tevens zijn zorgen geuit over reorganisatieberichten in de media de afgelopen tijd. Er is gesproken over de gevolgen hiervan voor Barendrecht en een sociaal plan. Daarnaast is gesproken over toekomstige samenwerking.

Proactief bedrijven bezoeken

Wethouders Dirk Vermaat van Economische Zaken en Lennart van der Linden van Sociale Zaken houden het bedrijfsleven goed in de gaten. Ze bezoeken Barendrechtse bedrijven proactief, zeker waar ze mogelijkheden zien de krachten te bundelen. Zodoende blijft het vestigingsklimaat voor ondernemers in Barendrecht aantrekkelijk. Makro is onderdeel van de Duitse Metro-groep, een beursgenoteerd bedrijf waartoe ook onder andere Saturn en Media Markt behoren. De wethouders maakten kennis met de heer Oostenbrink, vestigingsmanager in Barendrecht.

Sociaal plan

De heer Oostenbrink heeft uitgelegd dat Makro vernieuwt. Omdat zowel de markt als de klanten veranderen, verandert Makro mee. Onderdeel van de vernieuwing is de transformatie naar een meer klantgerichte organisatie. Makro neemt hierbij alle processen in de bedrijfsvoering onder de loep en past de organisatie aan naar de wensen van de huidige klant. Dit betekent dat functies veranderen, er nieuwe functies bijkomen en er functies zullen wegvallen. Het grootste deel van de medewerkers gaat één op één over naar een gewijzigde functie. Van een aantal medewerkers vervalt de huidige functie. Dit geldt ook voor de vestiging Barendrecht. Makro biedt medewerkers een goed sociaal plan met aanvullende regelingen toegespitst op medewerkers van de vestigingen waarin medewerkers onder andere van werk naar werk worden begeleid.

Kansen

De wethouders spraken verder over kansen tot samenwerking in de toekomst. Zo heeft Makro goede ervaringen met het inhuren van mensen via sociale werkbedrijven. Op dat laatste terrein wordt nu de samenwerking tussen Makro en gemeente gezocht. Door de invoering van de participatiewet per 1 januari 2015, krijgen gemeenten meer verantwoordelijkheden om mensen naar werk te begeleiden. Daarvoor is samenwerking met het bedrijfsleven nodig. Beide partijen zien hier kansen en die worden de komende periode nader onderzocht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »