Kapsalons Aeden failliet, salon op de Middenbaan gesloten en leeg gehaald

BARENDRECHT – Kapsalon Aeden aan de Middenbaan 30 is op 31 mei 2022 failliet verklaard door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. De kapsalon was onderdeel van een keten van 17 salons. De kapsalon in Barendrecht moest hierdoor op zaterdag 18 juni (vooralsnog) de deuren sluiten.

Vandaag lijkt op de Middenbaan duidelijk te worden dat er geen doorstart inzit voor de vestiging in Barendrecht: Een bedrijf kwam de inventaris van het pand inpakken en meenemen. De curator is afgelopen weken in gesprek geweest met overnamekandidaten, maar dit ging slechts om een aantal van de 17 vestigingen.

Faillissement

Ten tijde van het faillissement had de verhuurder van het pand op de Middenbaan al een proces gestart tegen de kapsalon vanwege een huurachterstand. Deze procedure werd ingetrokken nadat bekend werd dat de BV achter de kapsalons failliet was verklaard. De curator doet nader onderzoek naar de oorzaak van het faillissement.

Verspreid over de 17 vestigingen in Nederland zijn in totaal 52 personeelsleden en 7 stagiaires ontslagen. Volgens de website van Aeden, die nog online is (maar waar geen afspraak meer kan worden gemaakt), waren er in Barendrecht nog 3 of 4 medewerkers in dienst ten tijde van het faillissement.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »