ABN AMRO kantoor en geldautomaat aan de Henry Dunantlaan sluiten op 7 mei 2021

BARENDRECHT –  Het ABN AMRO kantoor in Barendrecht, Henry Dunantlaan 3 sluit per 7 mei 2021. “Steeds meer klanten van ABN AMRO regelen hun bankzaken via de ABN AMRO app, Internet Bankieren en Beeldbankieren. Voor klanten is het steeds minder noodzakelijk om een bankkantoor te bezoeken. Als gevolg neemt het aantal klanten dat een bankkantoor bezoekt elk jaar verder af“, aldus de bank als verklaring voor de sluiting van dit kantoor.

De sluiting van het kantoor in Barendrecht heeft geen directe gevolgen voor de medewerkers. De huur van het kantoorpand is opgezegd. Het aantal klanten (ook ouderen) dat kiest voor online bankieren is door Covid-19 in een verdere stroomversnelling geraakt, zo stelt de bank.

Update: De geldautomaat (geld opnemen) bleek eerder al gesloten. Uit navraag bij ABN Amro blijkt dat deze nu al gesloten is en ook blijft. Het kantoor volgt op 7 mei met een definitieve sluiting.

Geldautomaat

Als een kantoorbezoek nodig of gewenst is, kunnen klanten terecht bij het kantoor in Dordrecht: Stationsweg 2. Of bij één van de andere kantoren in Nederland. Klanten kunnen de voor hen dichtstbijzijnde ABN AMRO kantoren en geldautomaten op de website van ABN AMRO vinden. ABN AMRO-klanten kunnen ook geld opnemen, geld storten en sealbags storten bij de geldautomaten van Geldmaat. Op de website van Geldmaat vinden klanten de dichtstbijzijnde automaten van Geldmaat.

Klanten kunnen ook telefonisch contact opnemen met ABN AMRO via 0900 – 0024 (gebruikelijke belkosten). Medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.30 uur. Op zon- en feestdagen is dit informatienummer gesloten.

Financiële zorgcoach voor oudere en minder mobiele klanten

Een grote meerderheid van de oudere en minder mobiele klanten regelt bankzaken online. Er is een groep klanten die wel extra ondersteuning nodig heeft.“, aldus de bank: Zij kunnen terecht bij de financiële zorgcoach. De financiële zorgcoach helpt klanten in de eigen omgeving of (eventueel) op locatie. Bijvoorbeeld bij het leren omgaan met Internet Bankieren en mobiel bankieren via de ABN AMRO app. Klanten die daar behoefte aan hebben, krijgen ondersteuning bij het nemen van financiële beslissingen of het praktisch organiseren van de bankzaken. Bijvoorbeeld bij het op orde brengen van rekeningen. De financiële zorgcoach van ABN AMRO in Barendrecht en omgeving is te bereiken via het algemene telefoonnummer van ABN AMRO.

Advies via Beeldbankieren

Klanten die face-to-face contact met een adviseur willen, kunnen op de website van ABN AMRO een afspraak maken voor een adviesgesprek via Beeldbankieren. Een persoonlijk, online videogesprek, waar en wanneer het de klant uitkomt. Het gebruik van Beeldbankieren neemt steeds verder toe. De bank ervaart dat klanten van alle leeftijden het prettig vinden om via een online videoverbinding een persoonlijk adviesgesprek te voeren met een professioneel adviseur van ABN AMRO. Voor een hypotheekgesprek kiest 93 procent van onze klanten al voor Beeldbankieren. De bank verwacht dat het aantal adviesgesprekken via Beeldbankieren de komende jaren verder toeneemt.

Foto: Het ABN Amro kantoor aan de Henry Dunantlaan (via: Google Streetview)

 Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »