Soeppy foodtruck vanaf maandag 1 april bij station Barendrecht

BARENDRECHT – Vanaf maandag 1 april (geen grap) staat de mobiele Soeppy foodtruck doordeweeks van 07:00 tot 15:00 uur bij de ingang van station Barendrecht. Bij de Soeppy foodtruck kunnen reizigers terecht voor (duurzame) soepen, tosti’s en koffie en thee.

Een Soeppy-to-go kost €3.95 en is inclusief een ambachtelijke Soeppy cracker. Iedere week worden er 3 verschillende smaken te koop aangeboden, waaronder snoeptomaatjesssoep, pastinaaksoep, zoete aardappelsoep, courgettesoep, wortelsoep, pompoensoep. Al de soepen zijn vegan en gluten- en lactosevrij en ook vrij van andere toevoegingen.

Duurzame soep

Soeppy is een onderneming van Evelyne Hoogeboom en Ronald Lapaer. Evelyne gaat (maandag t/m vrijdag) in de foodtruck staan, Ronald heeft het hele plan bedacht en contacten gelegd met leveranciers en instanties.

Evelyne: “Samen hebben we dit concept bedacht omdat we allebei altijd al een groot hart voor duurzaamheid hebben gehad. We hebben deze aarde maar in bruikleen en horen daar zuinig mee om te gaan. We zijn allebei enthousiaste soep-eters en nu konden we dat combineren met duurzaamheid, namelijk het gebruik van kromme groenten die anders weggegooid werden.” Klanten kunnen zelf ook duurzaam een kopje koffie halen: Als ze hun eigen koffiebeker meenemen krijgen ze 25 eurocent korting op de koffie. “Alles wat Soeppy overhoudt aan het einde van de dag wordt tegen sterk gereduceerd tarief aangeboden aan de klant“, aldus Evelyne.

Tosti’s, koffie en thee

Naast de soepen kun je bij Soeppy ook terecht voor tosti’s van desembrood met o.a. Goudse kaas, achterham en kaas, chorizo en cheddar, geitenkaas en portobello en een vegan met linzen dahl. De tosti’s variëren in prijs van €3,50 tot €4,95.

De koffie die wordt verkocht is gemaakt van Toscaanse bonen en wordt gezet op de ouderwetse snelfilter manier (€1.50). Voor één euro kun je ook een thee kopen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »