Vernieuwde Lidl Barendrecht heropent en 100% rookvrij

BARENDRECHT – Sinds vanochtend (Woensdag 20 februari 2019) is de Lidl winkel in Barendrecht weer open. De supermarkt aan de Pesetastraat is één van de eerste supermarkten in Nederland waar geen sigaretten en tabak meer wordt verkocht. “Met deze stap draagt supermarktketen Lidl bij aan gezondere maatschappij en de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’“, aldus de woordvoerder.

Supermarktketen Lidl is de eerste supermarkt in Nederland die stopt met de verkoop van sigaretten en tabak. De supermarktketen bouwt de verkoop richting 2022 gefaseerd af. In nieuwe Lidl winkels worden al geen sigaretten meer verkocht. “Lidl is ervan overtuigd en zich bewust van de verantwoordelijkheid dat ze kan bijdragen aan een rookvrije generatie. Dit doet Lidl door geen sigaretten meer aan te bieden aan onze klanten maar daarnaast ook hulp te bieden aan medewerkers die willen stoppen met roken.

Evelien Winkel van de Hartstichting heeft vanochtend (Woensdag 20 februari 2019) samen met supermarktmanager Dennis, Lidl Barendrecht rookvrij verklaard. Evelien Winkel was zeer enthousiast over deze stap van Lidl en was aanwezig bij dit symbolische moment.

De afgelopen jaren heeft Lidl al diverse maatregelen genomen om de verkoop van sigaretten te ontmoedigen. Zo heeft de organisatie reeds in 2017 sigaretten in alle filialen uit het zicht geplaatst. Nu Lidl stopt met de verkoop van sigaretten, is de supermarkt partner van de Alliantie Nederland Rookvrij. De beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds.

Foto Vlnr: Evelien Winkel (Hartstichting), Supermarktmanager Dennis, Sascha van der Helm (Lidl)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »