Bedrijventerreinen Barendrecht ontvangen keurmerk ‘Veilig ondernemen continu samenwerken’

BARENDRECHT – Wethouder Arnoud Proos (ontwikkeling bedrijventerreinen) nam vanavond, samen met andere betrokkenen, het keurmerk ‘Veilig ondernemen continu samenwerken’ in ontvangst. De uitreiking hiervan vond plaats voorafgaand aan een miniconferentie over cybercrime . Tijdens deze bijeenkomst praten experts lokale ondernemers bij over de risico’s en de verstrekkende gevolgen die digitale ontwikkelingen met zich meebrengen.

De bedrijventerreinen Barendrecht Oost en Barendrecht West ontvingen het keurmerk omdat de ondernemers de afgelopen drie jaar nauw samenwerkten met brandweer, politie en de gemeente om het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van het bedrijventerrein te verbeteren en criminaliteit, overlast en onveiligheidsgevoelen te verminderen.

Samenwerken voor veiligheid

Een belangrijke voorwaarde om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer en andere partijen zoals Gemeente Ridderkerk, Stichting collectieve Beveiliging Barendrecht (CBBB), Trigion en Parkmanagement ParkTrust, afspraken maakten om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken. MKB Nederland begeleidde dit proces.

Digitale risico’s

De digitale maatschappij biedt ondernemers voordelen, maar kent ook risico’s. Digitale criminaliteit kan verstrekkende gevolgen hebben voor zowel grote maar zeker ook voor kleine bedrijven. De computer en internet zijn niet meer weg te denken en omdat bedrijfsprocessen meer en meer digitaal worden afgehandeld, neemt ook de kans op online criminaliteit toe. Burgemeester Jan van Belzen: “Ondernemers zijn zich nog veel te weinig bewust van het feit dat ze maatregelen tegen cybercriminaliteit kunnen nemen. Met deze bijeenkomst wil ik een impuls geven aan ondernemers om het voorkomen van cybercriminaliteit onderdeel te laten uitmaken van de bedrijfsvoering.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »