Video 1996: Verleden van Carnisselande en Smitshoek, van polderlandschap naar woonwijk

BARENDRECHT – [Video] Toen in 1996 de bouw van Carnisselande was begonnen heeft Barendrechter Peter Groenveld, bekend van de voormalige fotozaak, een uitgebreide videofilm gemaakt over het toen nog landelijke gebied. Kort geleden heeft hij die in zijn archief terug gevonden en aan amateur filmarchivaris Bas Romeijn ter beschikking gesteld zodat die deze terugblik op zijn website kon publiceren.

Het videomateriaal moest daarvoor echter nog gedigitaliseerd worden maar vertoonde helaas wel wat verouderingsverschijnselen. De Rotterdamse videoproducent POI-Creatives bleek over kennis en apparatuur te beschikken om bij het digitaliseren een groot deel van de veroudering weg te werken en heeft de video voor Bas geheel belangeloos gedigitaliseerd. Die moest alleen nog bij het geluid de verstaanbaarheid te verbeteren. Daardoor kunnen we nu kijken naar de video die het einde van het polderlandschap tussen Barendrecht en Smitshoek, en het begin van een nieuwe woonwijk in beeld brengt.

De agrarische bedrijvigheid komt uitgebreid in beeld, maar Peter Groenveld filmde ook bij de archeologische opgraving. Bas: “Deze 26 minuten lange video is daarmee een mooie aanvulling geworden op zijn uitgebreide verzameling van Bewegende Beelden over de historie van Barendrecht. Ze zijn allemaal te zien op basromeijnfilms.blogspot.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Milieu


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »