Video: De Middenstand van Barendrecht in 1963

BARENDRECHT – [Video] “De Middenstand van Barendrecht in 1963” is een video waarin veel van de winkeltjes langs de lijn, lopend vanaf de Gebroken Meeldijk, via Dorpsstraat , Singel, Doormanplein, Voordijk tot aan de Carnisseweg zijn door de filmer in beeld gebracht.

Bas Romeijn heeft deze beelden uit 1963 gemonteerd tot een 17 minuten durende video zodat we nu, ruim 50 jaar later, kunnen zien hoe Barendrecht er toen uit zag.

Dorpswinkeltjes

De oorspronkelijke film was opgenomen op 16 mm film. Dat levert mooie strakke beelden op van de vele kleine dorpswinkeltjes in het Barendrecht van 1963. Omdat het niet voor alle generaties direct herkenbaar zal zijn heeft de maker er, in de vorm van ondertitels, ook een toelichting van Dick Mooijaart aan toegevoegd: de bakker die toen gevestigd was aan het Doormanplein. Zo is nu te zien welke winkel het is en waar die stond.

Samen met een toegevoegd muziekje, is het voor jonge generaties een prettige manier geworden om alsnog, kennis te maken met het Barendrecht van toen. Of voor de ouderen om eens terug te kijken naar het oude dorpse Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »