Oude filmpjes van Barendrecht met de brandweer in 1967 (Aangestoken autobanden brand op 't Vlak, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Video] Er zijn nog heel wat oude video- en filmopnamen over “Barendrechtse” onderwerpen die het waard zijn om nog eens terug te kijken. Daarom is Bas Romeijn (zelf amateur filmer) al enige jaren bezig om die voor belangstellenden weer toegankelijk te maken. Om dat voor iedereen zo makkelijk mogelijk te maken, is hij nu gestart met een blog op internet onder de titel “Bas Romeijn films”.

Het blog omvat inmiddels 11 “Barendrechtse” en persoonlijke filmpjes die Bas Romeijn heeft gemaakt of bewerkt. Het zal regelmatig worden aangevuld met “nieuwe” films, voorzien van een korte tekst als toelichting en een startscherm van de film. Omdat de website is opgezet in de vorm van een blog, kunnen kijkers ook commentaar leveren op de filmpjes en deze delen via Twitter en Facebook.

Brandweer barendrecht 1967 en 1972

Recent toegevoegd is De Brandweer van Barendrecht in 1967 en 1972. Maarten van `t Hof, zoon van de toenmalige brandweercommandant, filmde met de camera van zijn vader de overdracht van nieuw brandweermaterieel, brand, demonstraties en jeugdbrandweer wedstrijden. De beelden zijn nu, zo goed mogelijk, opgeknapt en voorzien van passend geluid. De oud leden van de vrijwillige brandweer Arend Onnink en Leo van Wijk geven daarbij commentaar.

Foto: Volgens het commentaar in de video hoorde deze brand op ‘t Vlak waarschijnlijk niet bij de demonstraties van de brandweer, maar waren het in brand gestoken autobanden. Iets wat toentertijd ook gebeurde tijdens de Oud & Nieuw viering.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »