BARENDRECHT – Eerder dit jaar stelde de Culturele Raad € 10.000,- van haar budget ter beschikking om culturele evenementen en activiteiten in Barendrecht een extra impuls te geven. Ingediende ideeën moesten in ieder geval een vernieuwend en onderscheidend element bevatten. Er kwamen voorstellen voor het Kunstmenu, Open Podium Ramses, Zomer- en WinterFeest en Minifestival aan de Dijk. De indieners van de voorstellen ontvangen ieder een deel van het bedrag voor de uitvoering van hun plannen. Vanmiddag (Donderdag 24 april 2014) overhandigde demissionair wethouder Stephanie ter Borg samen met Coby de Vries de bijbehorende cheques.

De Culturele Raad  (Coby de Vries, Jaap van der Jagt en Dirk de Vos) heeft zich samen met een ambtelijke afvaardiging van de gemeente gebogen over de verdeling van het budget.

Winnaars

Cultuurcentrum ToBe ontvangt € 2.500,- voor het vervoer van leerlingen naar culturele activiteiten in het kader van het Kunstmenu. Daarnaast krijgt Cultuurcentrum ToBe € 1.050,- voor het Open Podium Ramses. € 3.450,- gaat naar het Zomer- en WinterFeest. De organisatoren van het Minifestival aan de Dijk ontvangen € 3.000,-

Rol Culturele Raad

De Culturele Raad draagt het culturele leven in Barendrecht een warm hart toe. De raad adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd op het gebied van cultuur.

Zomerfeest blij met cheque

De organisatoren het het Zomer- en WinterFeest zijn blij met de cheque die ze donderdag hebben ontvangen van de Culturele Raad. Uit handen van wethouder Stephanie ter Borg ontving de organisatie van het feest een cheque van 3450 euro. Dit is het hoogste bedrag dat werd toegekend.

Het bedrag is erg welkom bij de organisatie van het ZomerFeest, dat op zaterdag 28 juni plaatsvindt. Momenteel wordt gewerkt aan het programma van de dag. Het feest is een initiatief van Harmonieverenging Barendrecht, de vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht, de Dorpskerkgemeente en de Historische Vereniging Barendrecht. Meer informatie over het programma op zomerbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Cultuur« | »