Onderbouw Focus Beroepsacademie (Barendrecht) haalt €700,- op voor Stichting Twarne

BARENDRECHT – [Foto’s] Leerlingen uit de onderbouw van de Focus Beroepsacademie hebben zich gisteren (Vrijdag 27 maart 2015) ingezet voor Stichting Twarne. De leerlingen maakten lente- en paasdecoraties die ‘s middags werden verkocht tijdens de Lente Markt op het schoolplein. Het exacte bedrag is nog niet bekend, maar gisteravond (Vrijdag 27 maart 2015) bleek dat ze al €700 hadden opgehaald.

Stichting Twarne staat gezinnen met kinderen met een beperking financieel bij om dolfijntherapie te kunnen volgen.

Disco

Naast de Lente Markt was er voor de ongeveer 100 onderbouwleerlingen uit de eerste en tweede klas een disco georganiseerd. De opbrengst van de verkoop van hapjes en drankjes kwam ook ten goede aan de stichting.

Stichting Twarne

Het initiatief om Stichting Twarne te steunen ligt dicht bij de school: Dhr Schaik, docent van de school en tevens mentor van een groep eersteklassers, heeft de stichting opgericht. Hij heeft met zijn eigen gezin de voordelen ervaren van dolfijntherapie. De naam van Stichting Twarne is ontstaan door de samenvoeging van de namen van zijn zoons Twan en Arne. Twan heeft het syndroom van Down en Arne is meervoudig gehandicapt. Zo is Twarne na de therapie met dolfijnen in Florida beter gaan communiceren, hij is taakgerichter geworden en zijn concentratie is enorm verbeterd.

Via de stichting steunt de familie Schaik nu andere gezinnen om de therapie, die voor het hele gezin positieve gevolgen heeft gehad, ook te kunnen volgen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »