BARENDRECHT – Inwoners van Barendrecht brengen jaarlijks ongeveer 16 kilo glas per persoon naar de glasbak. Het landelijke streven ligt op 24 kilo. Het kan dus nog een stuk beter! Om het inleveren van glas extra onder de aandacht te brengen, sluit de gemeente Barendrecht aan bij de landelijke campagne ‘Glas in ’t bakkie’. Onderdeel hiervan is de ‘glasbaktour’.

Bij 2 glasbakken in Barendrecht is op vrijdag 6 februari 2015 een VIP-tent ingericht. Iedere inwoner die daar zijn glas komt brengen, wordt als VIP ontvangen en krijgt een ‘glastas’ cadeau.

VIP-tent

De VIP-tent staat vrijdag 6 februari van 9:30 tot 11:30 uur bij de glasbak op ‘t Vlak en van 12:30 tot 14:30 uur bij de glasbak in winkelcentrum Carnisse Veste aan de Ommerenhaven.

Nog veel glas bij restafval

Veel mensen denken dat iedere Nederlander al zijn glas naar de glasbak brengt. Toch verdwijnt er nog steeds 150 miljoen kilo in het restafval, tegen 350 miljoen kilo in de glasbak. Zonde, want glas kun je eindeloos blijven recyclen. Goed voor het milieu en dus goed voor iedereen. Doe daarom ook mee en gooi uw glas in de glasbak!”, aldus wethouder Dirk Vermaat.

Mét restjes en mét deksel

Uit recent onderzoek blijkt dat mensen glas eerder naar de glasbak brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mag u nu de restjes aan het glas laten zitten. En ook de dop of deksel mogen mee de glasbak in. De glasverwerker kan dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en gemakkelijker voor u.

Glas in ’t bakkie

De landelijke campagne ‘Glas in ’t bakkie’ vertelt u over deze nieuwe, makkelijkere manier van glas scheiden. Het opvallende gele campagnebeeld is op verschillende plaatsen te zien, op tv, abri’s, containers, vuilniswagens en in huis-aan-huisbladen. De gemeente vindt afvalscheiding erg belangrijk en ondersteunt de campagne.

Kijk voor meer informatie op glasscheiden.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »