BARENDRECHT/ROTTERDAM – Van dinsdag 20 t/m donderdag 22 januari heeft het Jongerenwerk van KijkopWelzijn deelgenomen aan een Internationaal Congres ‘Social Work All Inclusive’. Dit congres is opgezet door de Hogeschool Rotterdam in samenwerking met het jongerenwerk van Kijkopwelzijn. De inhoud van het congres was gericht op inclusie van kwetsbare doelgroepen in de samenleving. Stichting KijkopWelzijn heeft een langdurige samenwerking met dit kennisinstituut.

De eerste dag werden er verschillende lezingen gehouden in het World Trade Center door o.a. Robert Coenmans, de directeur van FNV Jong over jeugdwerkloosheid en de bestrijding ervan binnen de Europese context.

Op dinsdag en woensdag heeft het Jongerenwerk i.s.m. de Buurtsportcoach en Feyenoord verschillende ‘Best Pratices’ toegelicht in een drietal workshops. Zo werd onder andere het Cruyff Community Program uitgelicht en de Bizzkids. Naast informatie delen en leren van andere organisaties is dit congres ook bedoelt om het Internationale Netwerk te verbreden en te versterken.

De deelnemende organisaties kwamen uit Italië, Slovenië, Oekraïne en Nederland.

Ben je tussen de 16 en 23 jaar en lijkt het je leuk om kennis te maken met jongeren uit verschillende landen, vaardigheden op te doen en zelf activiteiten te organiseren? Neem dan contact op met het jongerenwerk via jongerenwerk@kijkopwelzijn.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »