Erepenning voor mevrouw N.C. Vis-van der Graaf (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Woensdag 14 januari 2015) (woensdag 14 januari) ontving mevrouw Vis-van der Graaf een Barendrechtse Erepenning uit handen van burgemeester Van Belzen. Dit gebeurde na de vergadering van de Kerkenraad in wijkgemeente Carnisse Haven. Mevrouw Vis kreeg de gemeentelijke onderscheiding opgespeld voor haar jarenlange vrijwillige inzet op gebied van volksdans en kerkelijk (jeugd)werk.

Zondagschool en kindernevendienst

Mevrouw Vis werd in de jaren ’60 zondagschoolleidster in de Rehobothkerk Smitshoek, toen zij net zelf van de zondagschool af was. Dit heeft zij tot 1989 gedaan. Vanaf dat jaar is zij leiding geworden van de kindernevendienst in de Rehobothkerk Smitshoek en wijkgemeente Carnisse Haven. Dit doet zij nog steeds met veel plezier en toewijding.

Volksdansvereniging La Popoldancantoj

Vanaf 1989 werd mevrouw Vis bestuurslid van de Volksdansvereniging La Popoldancantoj, waarvan zij de laatste 20 jaar voorzitter is. Daarnaast was zij een van de initiatiefneemsters van de braderieën en sozen die door de jaren heen georganiseerd zijn. Mevrouw Vis is tot op de dag van vandaag (Donderdag 15 januari 2015) een grote inspirerende, kracht achter de dansvereniging. Zij maakte zich sterk voor de samenwerking tussen verschillende maatschappelijke instellingen en verenigingen op gebied van volksdans. Ook zette zij zich in voor volksdansactiviteiten voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Stichting de Volksdansers

Mevrouw Vis is al ruim 20 jaar voorzitter van Stichting De Volksdansers. Vanuit deze stichting houdt zij zich bezig met het beheer en onderhoud van folklorische klederdrachten. De stichting stelt kostuums beschikbaar voor voorstellingen en verenigingen en houdt op deze manier de geschiedenis levend.

Ouderling

Van 1995 tot en met 2000 was mevrouw Vis ouderling van de federatieve protestantse wijkgemeente Smitshoek-Carnisselande-Portland. Zij vervulde de rol van scriba. Sinds 2008 is zij ouderling in de wijkgemeente Carnisse Haven. Zij is voorzitter van de Wijkraad voor de Eredienst en neemt sinds 2010 deel aan de oecumenische werkgroep in Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »